Daleko je 2024.

Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju

Pandemija koronavirusa punom je silinom pogodila Lufthansino poslovanje u ožujku kada su zatvorene unosne rute na udaljene destinacije i one prema europskim odredištima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 08. 2020. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa objavio je u četvrtak da je zbog pandemije koronavirusa i drugo tromjesečje zaključio s gubitkom.

U razdoblju od travnja do lipnja kompanija je poslovala s neto gubitkom od 1,5 milijardi eura. U prvom tromjesečju iznosio je 2,1 milijardu eura.

Operativni gubitak iznosio je u drugom tromjesečju 1,7 milijardi eura. U prva tri ovogodišnja mjeseca iznosio je 1,2 milijarde eura.

Prihodi su u razdoblju od travnja do lipnja potonuli 80 posto, na 1,9 milijardi eura. U prvom tromjesečju smanjeni su 18 posto, na 6,4 milijarde eura, prenosi Hina.

Samo zahvaljujući rekordnim rezultatima podružnice za prijevoz tereta Lufthansa Cargo rezultati nisu bili još gori, objašnjavaju u kompaniji.

Lufthansa Cargo imala je koristi od naglog skoka potražnje za zračnim prijevozom tereta u vrijeme pandemije.

Grupa planira smanjiti troškove za 15 posto do 2023. godine, smanjiti flotu za najmanje 100 zrakoplova te ukinuti 22 tisuće radnih mjesta s punim radnim vremenom..

Trenutno je prizemljena većina od ukupno 760 Lufthansinih zrakoplova a kompanija je do kraja lipnja ukinula gotovo 8.300 radnih mjesta.

Pandemija koronavirusa punom je silinom pogodila Lufthansino poslovanje u ožujku kada su zatvorene unosne rute na udaljene destinacije i one prema europskim odredištima.

Od sredine ožujka kompanija je ukinula je gotovo sve putničke letove a nastavila je prevoziti teret.

Njemačka država u međuvremenu je u Lufthansu uložila devet milijardi eura kako bi joj pomogla prebroditi koronakrizu. Slijedom tog ulaganja postala je vlasnik 20 posto udjela u kompaniji.

Kopirati
Drag cursor here to close