Istra

Hercegovci predstavili tradicionalne plodove na Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Štand iz Hercegovine je bio jako posjećen što svjedoči i to da je štand posjetila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te kušala naše proizvode kojima je bila oduševljena.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 11. 2018. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga "Hercegovački plodovi Mediterana" Stolac sudjelovala je na 14. „Danima mladog maslinovog ulja“ u Vodnjanu u Republici Hrvatskoj.

"Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello“ manifestacija je koju prepoznaju njezini partneri i prijatelji diljem Hrvatske i susjednih država, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Srbije. Plodovi rada, truda i ulaganja lokalnih poljoprivrednika pronašli su pravi put do svojih korisnika, a tome je značajno pridonijela ova sada već tradicionalna i jedinstvena manifestacija.

Za vrijeme trajanja manifestacije kroz sajam je prošlo oko 20.000 posjetitelja koji su uživali u brojnim programima pod šatorom koji se prostire na više od 1700 ㎡, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, prvenstveno proizvođača maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Cjelodnevni gastro-show okupio je najbolje kuhare i chefove iz Istre i Kvarnera. Više od 8.000 jela pripremilo se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja Istre.

Općinu Stolac i Hercegovinu predstavljali su članovi udruge „Hercegovački plodovi Mediterana - Stolac“, Zoran Raič, Mirko Bošković, Ivo Dugandžić i Dario Mandić.

Hercegovina se iskazala svojim aktivnim sudjelovanjem na sajmu i izlaganjem tradicionalnih hercegovačkih plodova - vina, suhih smokava, maslinovog ulja, šipka i jedinstvenog pripravka (Boroviti), sirupa od borivih iglica sa Blidinja.

Foto: PR / 14. Dani mladog maslinovog ulja

Štand je bio jako posjećen što svjedoči i to da je štand posjetila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te kušala naše proizvode kojima je bila oduševljena.

Nadamo se kako će Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu imati još puno uspješnih godina, a Općina Stolac i Hercegovački plodovi Mediterana nastaviti će svojim trudom i radom u najboljem svjetlu predstavljati Stolac i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close