Sniženje cijena

Vlada RS-a podržala Nacrt sporazuma o sniženju cijena usluga rominga

Vlada RS podržala je tekst Nacrta sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim telekomunikacijskim mrežama u regiji zapadnog Balkana.
Gospodarstvo / Tvrtke | 07. 03. 2019. u 13:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixabay / Ako se zakon usvoji, usluge rominga bit će po znatno nižim cijenama

Vlada Republike Srpske (RS) podržala je tekst Nacrta sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim telekomunikacijskim mrežama u regiji zapadnog Balkana.

Zadužila je Ministarstvo prometa i veza RS-a da Ministarstvu komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine dostavi mišljenje po pitanju predloženog nacrta sporazuma.

''Potpisivanjem ovog sporazuma će se ostvariti višestruke koristi za korisnike usluga mobilnih komunikacija'', priopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Korisnici mobilnih javnih komunikacionih mreža prilikom boravka u zemljama potpisnicama Sporazuma, moći će, kako se pojašnjava, koristiti usluge rominga po znatno nižim cijenama nego što je to danas, odnosno pod istim uvjetima koje imaju i građani u zemljama članicama Europske unije.

''Za očekivati je da će sniženje cijena rominga doprinijeti ne samo nesmetanom funkcioniranju zajedničkog tržišta, nego i povećanju zahtjeva za uslugama mobilnih komunikacija, što u krajnjem cilju doprinosi postizanju većeg stupnja razvoja ovog tržišta u svim zemljama, pa i u BiH'', navode iz Vlade RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close