Visoko

Vispak značajno povećao izvoz

U prvih sedam mjeseci 2019. godine ukupan izvoz je povećan za 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 09. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaća prehrambena industrija Vispak iz Visokog značajno je povećala vrijednost izvoza u ovoj godini.

U prvih sedam mjeseci 2019. godine ukupan izvoz je povećan za 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Iznadprosječan rezultat kompanija je zabilježila na tržištu Europske unije indeksom rasta izvoza od 27 posto.

''Svi naši brendovi bilježe rast na inozemnim tržištima. Ipak, najbolje rezultate bilježi 'Zlatna džezva', prava bosanska kava koja je dostupna na tržištima 25 zemalja svijeta od SAD-a, preko EU i regije, do Bliskog istoka. Posebno smo zadovoljni plasmanom našeg najnovijeg brenda espresso kave 'Dream'. Kvalitetu Vispakove 'Dream' espresso kave su prepoznali i kupci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji, što je rezultiralo njezinom pozicioniranju na ovim tržištima'', izjavio je Haris Zejnilagić, direktor prodaje u kompaniji Vispak.

U Vispaku očekuju nastavak rasta opsega izvoza pri čemu će, uz daljnji razvoj brendova, značajnu ulogu igrati, uz već usvojene standarde ISO, HACCP i Halal, i uvođenje IFS međunarodnog standarda za kvalitetu i sigurnost hrane.

''Sjajne rezultate bilježimo i u zemljama regije, jačanjem poslovanja s postojećim partnerima i suradnjom s nekoliko novih velikih trgovačkih lanaca, prije svega u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori'', kazao je Zejnilagić.

Kopirati
Drag cursor here to close