Magla, smog, magla...

VIDEO | Pilot pokazao kako izgleda slijetanje u Sarajevo

"Imali smo sreće da uočimo svjetla točno na 230 stopa. Ubrzo nakon toga magla je ponovo postala gušća tako da smo bili posljednji slet u danu", napisao je Sebastian
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 12. 2023. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački pilot, koji radi za kompaniju Lufthansa, objavio je snimak dramatičnog slijetanja na međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Sebastian inače svakodnevno na svom profilu na Instagramu dijeli snimke slijetanja na aerodrome širom svijeta, a kad se približio glavnom gradu BiH zatekla ga je gusta magla.

"Ovako izgleda kad zimi prilazimo Sarajevu. Grad je okružen planinama i u dolini je česta magla. Kako automatsko slijetanje nije moguće zbog ograničene opreme na aerodromu, moramo da vidimo pistu ili barem prilazna svjetla na 200 stopa iznad zemlje, što je takozvani CAT1 minimum. Imali smo sreće da uočimo svjetla točno na 230 stopa. Ubrzo nakon toga magla je ponovo postala gušća tako da smo bili posljednji slet u danu", napisao je Sebastian.

Pilot je naglasio da je imao veliku pomoć od Jasmina Lokmića iz aerodromskog tornja koji mu je slao informacije, prenose Nezavisne

Kopirati
Drag cursor here to close