Heroji BiH

Veleposlanik Nelson: USAID tiska knjigu o Herojima promjena u BiH

USAID će obilježiti svoju izuzetno uspješnu kampanju Heroji BiH objavljivanjem knjige o ovim izuzetnim ljudima.
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 12. 2021. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obilježit će svoju izuzetno uspješnu kampanju Heroji BiH objavljivanjem knjige o ovim izuzetnim ljudima, najavio je danas američki veleposlanik u BiH, Eric Nelson.

U knjizi, koja će biti objavljena početkom 2022. godine, bit će prikazani portreti svih 60 USAID Heroja BiH iz prošle godine. Osim toga, knjiga će sadržavati fotografije rada USAID-a u Bosni i Hercegovini uz predgovor istaknutog bh. autora.

Foto: PR / Veleposlanik Nelson: USAID tiska knjigu o Herojima promjena u BiH

USAID-ovi Heroji BiH je jednogodišnja kampanja koja promovira građane BiH koji su doprinijeli razvoju svojih zajednica, ali i čitave države.. Heroji dolaze iz redova turističkih poduzetnika, prosvjetnih djelatnika, obrtnika, državnih službenika, investitora iz dijaspore, poljoprivrednika i brojnih drugih oblasti. Kampanja je bila dio USAID-ovog obilježavanja 25 godina partnerstva s Bosnom  i Hercegovinom.

“Istinski heroji i heroine dolaze iz redova građana, onih koji se opredjeljuju za zajednicu i državu”, rekao je veleposlanik Nelson koji je prisustvovao prijemu u čast sudionika kampanje. “Postignuća ovih pojedinaca pokreću BiH prema samopouzdanju, prosperitetu, odgovornijoj u vlasti te poštivanju demokratskih sloboda.”

Sjedinjene Američke Države su, prvenstveno putem USAID-a, osigurale 2 milijarde dolara pomoći za podršku gospodarskom razvoju i društvenom napretku u BiH. USAID je započeo svoj razvojni rad u Bosni i Hercegovini 1996. godine nakon rata. Danas se USAID-ov rad usredotočuje na gospodarski razvoj i jačanje demokracije, borbe protiv korupcije i vladavine prava.

Kopirati
Drag cursor here to close