35G d.o.o. Sarajevo

Većinski vlasnik FK Sarajevo osnovao firmu u BiH

U ovom trenutku nije poznato čime će se ova novoosnovana firma baviti.
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 01. 2023. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki investitor bh. porijekla Ismir Mirvić, u javnosti poznat i kao većinski investitor u FK Sarajevo, osnovao je firmu u BiH pod nazivom 35G d.o.o. Sarajevo, saznaje Akta.ba.

Naime, na osnovu podataka u Aktinom registru firma je osnovana 9. siječnja 2023. godine, a vlasničku strukturu čini Mirvić i njegova firma u Americi Apparel Brands International sa 50% udjela.

U ovom trenutku nije poznato čime će se ova novoosnovana firma baviti.

Da se dodatno poslovno aktivirao u našoj zemlji ide u prilog i to da je Mirvić preuzeo udio od 20 posto u vodećoj domaćoj zaštitarskoj agenciji, odnosno firmi Sec One i to preko svoje firme iz SAD-a

Da podsjetimo, švedska svjetska kompanija u oblasti zaštite sigurnosti i imovine napustila je prošle godine tržište Bosne i Hercegovine. Zaštitarska kompanija Securitas BH tada je prodana domaćim investitorima, a vlasnici su postali Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija.

Prema novoj diobi kapitala, većinski vlasnik firme SEC One sa 60 posto udjela je Mirsad Ćatić, dok Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija imaju pod 10 posto, a Apparel Brands International 20 posto.

Inače, Mirvićeva firma Apparel Brands International sa sjedištem u Washingtonu, prema dostupnim informacijama bavi se trgovinom opće robe i radi zadnje tri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close