Elektroprivreda

Unatoč upozorenjima – Opet 'proziran' natječaj

Kako je objavio portal Žurnal, sudeći prema navedenim uvjetima, ''i ove godine tender je naštiman novom nogometnom prvaku naše države – Zrinjskom''.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 06. 2022. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elektroprivreda HZHB je i ove godine planirala da se reklamira putem nogometnog kluba s područja grada Mostara, pa je prije nekoliko dana raspisan tender vrijedan 200.000 KM bez PDV-a a da bi se neki mostarski nogometni klub mogao uopće javiti na tender, potrebno je da ispunjava određene uvjete koje su postavili iz Elektroprivrede HZHB.

Kako je objavio portal Žurnal, sudeći prema navedenim uvjetima, ''i ove godine tender je naštiman novom nogometnom prvaku naše države – Zrinjskom''.

''Pojednostavimo – u nogometnoj Premijer ligi BiH takmiče se dva mostarska kluba. Riječ je o Zrinjskom i Veležu. S obzirom na to da stadion Pod Bijelim brijegom, gdje igra Zrinjski, ima više od 8.000 sjedećih mjesta, dok stadion Rođeni gdje igra Velež ima manje od 8.000 sjedećih mjesta, jasno je da samo Zrinjski može dobiti ovaj tender u vrijednosti od 200.000 KM bez PDV-a'', navodi Žurnal i dodaje kako je ovakvo pogodovanje samo jednom potencijalnom ponuđaču prema Zakonu o javnim nabavkama zabranjeno.

Tako se, između ostalog, u članu 54. stav 9. Zakona o javnim nabavkama BiH navodi da “osim ako nije opravdano predmetom nabavke, u tehničkoj specifikaciji ne smije se uputiti na određenog proizvođača, na porijeklo ili na poseban postupak, na marke, patente, tipove...“,

Između ostalog, Žurnal navodi kako treba naglasiti kako ovo nije prvi put da se identičan tender štima Zrinjskom, ali i Širokom Brijegu.

''To se radi godinama unazad, a iznos koji je do sada nezakonito upumpan u ova dva nogometna kluba prešao je dva miliona maraka. Na ovu praksu upozorili su i u prošlogodišnjem revizorskom izvještaju. Osim što su revizori potvrdili naše navode da je tender naštiman Zrinjskom, upozoreno je i da je Zrinjski dužnik za električnu energiju, upravo Elektroprivredi HZHB'', naveo je Žurnal.

Kopirati
Drag cursor here to close