Ne ide im baš

Uber već drugi puta ove godine masovno otpušta zaposlenike

Nakon što je u srpnju otpušteno 400-tinjak ljudi iz odjela marketinga, u Uberu su jučer objavili kako će dodatnih 435 zaposlenika biti otpušteno iz odjela za razvoj proizvoda.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 09. 2019. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika dugogodišnja reorganizacije Ubera se nastavlja. Nakon što je protekloga srpnja u SAD-u iz odjela marketinga Uber otpustio oko 400 zaposlenika, jučer je najavljeno da će njih još 435 izgubiti posao u ovoj kompaniji. 170 zaposlenika bit će otpušteno iz odjela za razvoj proizvoda, dok će ostalih 265 radnih mjesta biti ukinuto među inženjerima.

Iz Ubera kažu kako je cilj povećati efikasnost kompanije i njezinu fleksibilnost. Potvrđeno je i kako zaposlenici koji rade na novim uslugama dostave hrane (Eats) i paketa (Freight) neće biti zahvaćeni ovim valom otkaza. Najviše radnih mjesta ukinuto je u SAD-u, oko 85% od najavljenih 435, a tek oko 5% otpuštanja odnosi se na radnike s područja Europe, piše Bug.hr.

Uber trenutačno u svijetu zapošljava oko 27 tisuća ljudi, a financijski im ne ide najbolje – u prošloj su godini imali ukupni poslovni gubitak od 1,8 milijardi dolara. Stvar se dodatno pogoršala u drugom tromjesečju ove godine kada je gubitak iznosio čak 5 milijardi dolara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close