U Mostaru održan trodnevni teambuilding za srednji menadžment i Upravu Centrotransa
Centrotrans d.d. Sarajevo

U Mostaru održan trodnevni teambuilding za srednji menadžment i Upravu Centrotransa

Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 01. 2023. u 17:58 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Centrotrans d.d. Sarajevo kao lider u prijevozu putnika ima potrebu da kontinuirano educira rukovodno osoblje što se nameće kao neminovnost u cilju praćenja trendova i noviteta u načinu upravljanja organizacijskim  dijelovima kompanije.

Proteklog vikenda organiziran je trodnevni teambuilding za rukovoditelje i direktore svih službi i poslovnih jedinica kompanije Centrotrans. Bila je ovo prilika za usavršavanje i rad, ali i druženje zaposlenih koje je započeto posjetom “Titovom bunkeru” u Konjicu.

Domaćin je bila Selma Hadžihusejnović, turistički vodič, koja je posjetitelje provela kroz tunele i prostorije skloništa izgrađenog za predsjednika Tita, njegovu obitelj i suradnike u slučaju atomskog rata. Ovaj objekt podsjeća na labirint koji je sa svojih 100 prostorija, mogao osigurati nesmetan život za 350 ljudi. Nakon obilaska “Titovog bunkera”, tajne čuvane više od 50 godina, nastavljen je put prema Mostaru.

U hotelu Buna

Trodnevni teambuilding za rukovoditelje na temu “Kako odabrati adekvatnu organizacijsku strukturu za određeni životni ciklus kompanije te kako kroz jasne nadležnosti i ovlasti postaviti temelj za odgovornost pojedinca” organiziran je u hotelu “Buna” u Mostaru a radionicom je rukovodio predavač Boris Vukić iz instituta Adizes koji uspješno pruža usluge konzaltinga i obrazovanja menadžera, bazirane na međunarodnom iskustvu i obaveznim obukama po metodama i standardima uobičajenim u najrazvijenijim zemljama.

Kompanije i poduzeća svakodnevno se suočavaju sa promjenama koje se događaju u njihovom okruženju i njima samima, bilo da se radi o novim poslovnim događajima i trendovima, novim zakonima ili tehnologijama.

Uvažavajući značaj i ulogu menadžmenta u izvršavanju uspješnog i efikasnog poslovanja, Aldijana Čubro, HR menadžerica Centrotransa organizirala je teambuilding za srednji menadžment i Upravu kompanije.

Dinamično poslovno okruženje u kojem danas djeluju poduzeća, pod utjecajem brzih tehnoloških promjena, u velikoj mjeri se razlikuje od poslovnog okruženja poduzeća iz perioda industrijskog doba. Različitosti poslovnog okruženja ogledaju se kroz brze promjene koje su donijele i još uvijek donose informatičke tehnologije i globalno tržište.

Znanje kao ključni resurs

U takvom poslovnom okruženju kompetentno upravljanje predstojećima posebno dolazi do izražaja, znajući da je vrijeme industrijskog doba uveliko prošlo, kada su poduzeća svoju konkurentnost zasnivala na materijalnim i financijskim resursima.

Posljednjih desetljeća informatičko doba ili doba znanja, kako se sve češće naziva, nameće “znanje” kao ključni resurs za izgradnju konkurentske prednosti poduzeća. Kako i na koji način odgovoriti svim tržišnim izazovima danas predstavlja problem menadžerima poduzeća.

Nakon cjelodnevne radionice i predavanja, druženje je uz razgovor nastavljeno sa poslovnim partnerima, direktorima iz autoprevozničkih kompanija, predstavnicima resornih ministarstava. Posljednjeg dana teambuildinga, rukovodioci i direktori razgovarali su o prepoznatim nedostacima u poslovanju koje je neophodno primijeniti ka uspješnom upravljanju promjenama.

Kopirati
Drag cursor here to close