Nadzorni odbor

Tko tu kome prijeti: Nastavljena medijska prepucavanja oko HT Eroneta

Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 07. 2011. u 06:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić potvrdio je za Dnevni avaz da je od zaposlenika HT Eroneta lojalnih većinskom vlasniku, odnosno Federalnoj vladi, doznao za prijetnje predsjednika Nadzornog obora HT Eroneta Žarka Pušića.

Prijetnje su navodno upućene ostalim članovima na nedavno održanom sastanku u sjedištu ove kompanije u Mostaru gdje se razgovaralo o sazivanju Skupštine HT Eroneta.

- Na sastanku koji je trajao sat i po, Pušić je zahtijevao da niko ne smije podržati neprijateljsko ministarstvo i nelegalnog ministra, odnosno mene, i da moraju da slušaju samo njega. Zaprijetio im je da će ih, ukoliko ga ne budu slušali, upucati kao zečeve. To je ponovio dva puta - kazao je Bijedić za Dnevni avaz.

Ministar navodi da su te prijetnje vezane za sazivanje Skupštine HT-a Eroneta zakazane za četvrti kolovoz, kada bi trebali biti smijenjeni sadašnji članovi Nadzornog odbora te postavljeni novi, koje je nedavno imenovala Federalna vlada.

Novinari Dnevnog avaza su za komentar zamolili i Žarka Pušića koji je pismeno odgovorio da HT Eronet, kao takav, na tržištu BiH ne postoji niti igdje u propisanom registru.

- Očito je da ste se obratili neodgovarajućoj osobi, koja nije bila na nekom Nadzornom odboru, kojoj je dosta vatrenog oružja, a za navodnu prijetnju obratite se svome informantu, kojem neodložno treba psihijatrijska i svaka druga pomoć, odnosno izoliranje iz prostora gdje žive i funkcioniraju normalni ljudi. Ne znam ništa ni o Skupštini o kojoj govorite - napisao je Pušić.

- Normalno je da Vlada kao većinski vlasnik postavlja svoje ljude u Nadzorni odbor i zato nema razloga za ljutnju, a pogotovo ne za ovakve prijetnje. Naravno, nitko ne želi ostati bez fotelje, ali uz svu toleranciju ne mogu shvatiti da se neko može tako ponašati kao Pušić – komentirao je ministar Bijedić.

Kopirati
Drag cursor here to close