Biznis plan

Tjedan odluke za Aluminij?

Ta ponuda čeka se s nestrpljenjem jer bi od nje mogli zavisiti hoće li se Aluminij ponovno dizati ili će ići u stečaj.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 10. 2019. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Aluminij ovaj bi tjedan konačno mogao dočekati biznis plan i ponudu kinesko-izraelskog konzorcija koji već dva mjeseca radi dubinske analize ugašenog nekadašnjeg giganta.

Kako piše Dnevni-list, nakon što su ti potencijalni investitori prije tjedan dana zatražili dodatno vrijeme kako bi što detaljnije napravili biznis plana, u slijedećih nekoliko dana trebali bi finiširati proces i Upravi Aluminija predstaviti svoju viziju buduće kompanije.

Ta ponuda čeka se s nestrpljenjem jer bi od nje mogli zavisiti hoće li se Aluminij ponovno dizati ili će ići u stečaj. Prije nešto više od tri mjeseca kompanija je iskopčana iz ‘utičnice’ zbog ogromnih dugovanja za struju, otpušteno je 500 ljudi, dok ih 390 sa sniženim primanjima čeka što će se dogoditi nakon pregovora s potencijalnim kupcima ili ulagačima.

Također, i dalje je u igri i ‘arapska’ opcija čiji su predstavnici prošli tjedan bili na prvim razgovorima u Aluminiju. No, i oni bi željeli prije nekog konkretnog poteza uraditi svoju analizu kompanije, što bi trajalo otprilike između dva i tri mjeseca. Pitanje je ima li Aluminij toliko vremena jer je trenutačno stanje takvo da Uprava može ‘namaknuti’ novac za isplatu još jedne plaće. Sve iza toga je potpuna nepoznanica.

Vrijedi napomenuti da nakon početnog ‘entuzijazma’ iz mostarskog županijskog Tužiteljstva, do danas nema konkretnih informacija o eventualnim istragama protiv osoba koje su odvele kompaniju u sunovrat.

Kako piše Dnevni-list ispitano je više osoba, bivših direktora, članova Uprave i Nadzornog odbora, ali i dalje se čekaju konkretnije informacije iz tužiteljstva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close