GOOD HACK

Suradnja Telemach fondacije i ETF – prilika za usavršavanje studenata elektrotehnike i srodnih fakulteta

GOOD HACK počinje 15. listopada 2022. godine u 9:00 sati. Natjecanje će trajati 24 sata i u tom razdoblju će za sve timove biti osigurani uvjeti za rad i relaksaciju
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 09. 2022. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Telemach fondacija je snažno opredijeljena na educiranje mladih ljudi i jačanje njihove želje da svojim znanjem uz pomoć moderne tehnologije mijenjaju svijet na bolje.

Ovo opredjeljenje, uz činjenicu da je Telemach BH predvodnik digitalizacije Bosne i Hercegovine, koji konstantno ulaže u razvoj digitalne infrastrukture na kojoj mladi kreativci mogu razvijati nova rješenja za budućnost, bili su ključni razlozi za organizaciju GOOD HACK-a, natjecanja za studente elektrotehnike i srodnih fakulteta, koji žele unaprijediti zajednicu u kojoj žive.

„Svojim djelovanjem nastojimo Bosnu i Hercegovinu učiniti ugodnijim mjestom za život. U tom smislu treba promatrati organizaciju ovog studentskog natjecanja, koje je fokusirano na rješenja koja će unaprijediti obrazovanje, ekološku svijest ili rad javne uprave, a koje realiziramo u suradnji s Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu“, istaknula je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

„Posebno ćemo tražiti od sudionika hackathona da pokažu svoju inovativnost i vještine rješavanja problema, ali i da se na proaktivan i kreativan način društveno odgovorno angažiraju, dodala je Tursunović.

„GOOD HACK natjecanja, nastalo kao rezultat naše dugogodišnje suradnje s Telemach BH, odnosno Telemach fondacijom, prilika je našim studentima, ali i studentima drugih fakulteta, da kroz kreativan i praktičan način pokažu stečeno znanje, ali i strateški način razmišljanja. Sigurno je da će im plasman na ovom i sličnim natjecanjima omogućiti kvalitetniji karijerni razvoj i bolje uvjete rada, a zajednici u kojoj žive riješiti neke probleme jeftinije i funkcionalnije, angažmanom lokalnih resursa“, naglasio je prof. dr. Jasmin Velagić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

GOOD HACK počinje 15. listopada 2022. godine u 9:00 sati. Natjecanje će trajati 24 sata i u tom razdoblju će za sve timove biti osigurani uvjeti za rad i relaksaciju. Više detalja potražite na linku.

Podrška ovom projektu dio je aktivnosti koje Telemach fondacija provodi u području obrazovanja i edukacije mladih ljudi, što je pored ekologije, ključno područje djelovanja ove fondacije.

Kopirati
Drag cursor here to close