Povećanje pristupa financiranju

NLB Banka postala je službeni partner projekta USAID Turizam

Suradnja NLB Banke d.d. Sarajevo i USAID Turizma na povećanju pristupa financiranja za poduzeća iz sektora turizma.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 10. 2022. u 15:58 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama NLB Banke u Sarajevu potpisan je Zajednički plan implementacije u okviru projekta USAID Turizam čime je Banka postala i službeni partner projekta.

Radi se o sveobuhvatnom planu olakšanja pristupa financijama za investitore i poduzetnike u turističkom sektoru, te unaprjeđenja ponude, konkurentnosti i razvoja specijaliziranih grana turizma koji se vežu za ekologiju i samoodrživost.

''Ovom suradnjom ćemo nastojati zajednički unaprijediti pristup financijama za mala i srednja poduzeća u sektoru turizma i industrijama vezanih za turizam, kao i za druge privatne subjekte koji su voljni investirati u sektore koji podržavaju vrijednosti turizma.

U tom smislu planiramo zajednički promovirati kreditne proizvode koji su dostupni turističkim poduzećima, organizirati i sudjelovati na javnim informativnim putovanjima širom BiH i razvijati pakete i/ili namjenske programe kreditiranja za potrebe turističkih poduzeća u BiH'', izjavila je Lidija Žigić predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

NLB Banka i kroz Zajednički plan implementacije iskazuje interes da doprinese rastu i širenju ovog sektora.

''Mi u NLB Grupi često ističemo da je ova regija naš dom. Živimo u zemlji koja je bogata tradicijom, ali i prirodnim bogatstvima te podržavamo svaki vid korištenja prirodnih resursa bez uništavanja ili povećanja ugljičnog otiska. Podržavamo inovacije, inovativne ideje, o čemu svjedoči i projekt #OkvirPomoći koji i ove godine nagrađuje najbolju ideju u segmentu održivosti'',, istaknula je gđa Žigić.

Kako biste saznali više o ovom projektu, posjetite online platformu za financiranje malih i srednjih poduzeća u sektoru turizma https://finance.turizambih.ba/

Kopirati
Drag cursor here to close