Direktori

Stranka ili struka? Već se znaju imena za mostarske fotelje?

Podsjećamo kako je mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao kako stranačka pripadnost neće biti kriterij za direktorske fotelje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 05. 2021. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesto direktora mostarskog Vodovoda, funkciju koju je do sada obnašao Mili Huseinagić (SDA), preuzet će netko od bivših kadrova SBB-a, kao dio Koalicije za Mostar, a spominje se ime Sulejmana Tanovića. S druge strane, HDZ će preuzeti Vodovod u zapadnom dijelu grada. Poznato je i da će Esad Pobrić odstupiti s funkcije direktora Komunalnog poduzeća.

Objavilo je to sarajevsko Oslobođenje u tekstu o imenovanju novih ljudi na čelna mjesta javnih poduzeća u Mostaru.

Pola jednoj, pola drugoj

Irma Baralija izjavila je kako će biti ''vrlo izazovno gledati kako će koalicija HDZ-a i SDA odlučiti''.

''Da li da stave stranačke ljude koji su na listi čekanja ili da se ipak vode principom izvrsnosti i traže prave menadžere, ljude s kvalitetom koji mogu izvući ta poduzeća iz problema. Mi smo uvijek za ovaj drugi način, princip izvrsnosti, jer mislimo da ako je ikad to potrebno Mostaru, onda je to danas. Pred nama je da vidimo kako će se stvari razvijati'', rekla je Oslobođenju vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Irma Baralija.

''Pola će ih pripasti jednoj stranci, pola drugoj. Tako su i dosad kontrolirali sve'', rekao je.

Arman Zalihić, SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Mostar, kaže kako je ''jasno da je to ponovo raspodjela plijena između HDZ-a i SDA''.

Zbog ovakvih imenovanja, navodi Oslobođenje, nezadovoljstvo bi često izražavala srpska zajednica u Mostaru, koja među mnogim problemima u gradu najviše ističe zapošljavanje u javnim poduzećima.

Mučenje

Sve je, kažu, to zbog kontrole koju su uspostavile dvije vladajuće stranke u gradu.

''Ne može se pobjeći od činjenice da je Grad Mostar dominantno podijeljen između dvije političke opcije. Od njih najviše zavisi napredak grada, pa tako i srpske zajednice, koja je malobrojna i zavisi od njihove dobre volje i kod zapošljavanja i rješavanja nekih drugih, bilo egzistencijalnih i infrastrukturnih problema koji muče i nas i cijeli grad'', rekao je potpredsjednik GO SDS-a Ljubiša Tamindžija.

Dodaje kako sada barem imaju predstavnika u vlasti u kojeg polažu velike nade.

''Imamo vjere u našeg izabranog vijećnika i da će se stanje Srba u gradu konačno promijeniti nabolje. Gradsko vijeće još je na samim počecima, ali pratit ćemo rad i vjerujemo da će se nešto promijeniti'', kaže je Tamindžija.

Oslobođenje navodi kako se već nagađa kome bi što moglo pripasti.

''Opozicija ne može puno utjecati na ova imenovanja, čega je i sama svjesna, jer su vijećnici SDA i HDZ-a znatno brojniji'', navele su sarajevske novine.

Struka

No, podsjećamo kako je mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao kako stranačka pripadnost neće biti kriterij za direktorske fotelje.

''Za funkcioniranje gradskih poduzeća potreba je struka. Ako mislite na neka stranačka kadroviranja, struka je nešto što će se gledati kad se budu birali direktori gradskih poduzeća'', rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić nakon sjednice Gradskog vijeća početkom ožujka.

Kad su u pitanju javna poduzeća, Kordić je rekao kako jasno da je tu ''loše stanje i da se to ne da riješiti kroz jednu sjednicu Gradskog vijeća''.

Kopirati
Drag cursor here to close