Odjel za mobilne uređaje

Sony će otpustiti polovicu zaposlenih

Sony osim prije spomenutih mjera za oporavak svojeg poslovanja u svezi s mobilnim uređajima planira i otpuštanje polovice zaposlenika te fokusiranje na tržišta Europe i Istočne Azije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 31. 03. 2019. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno smo pisali kako je Sony krenuo u rekonstrukciju svojeg dugogodišnjeg gubitaša, odjela za mobilne uređaje. Taj odjel izgubio je samostalnost te će zajedno s odjelima Imaging i Home Entertaintment & Sound (kamere, televizori i audio proizvodi) biti sastavni dio novog odjela Electronics Products and Solutions.

Planirano je i zatvaranje tvornica u Kini te bi se novi odjel trebao osloniti na tvornice u Tajlandu. Sada stižu i informacije o planiranim otpuštanjima što se tiče radnika bivšeg odjela za mobilne uređaje, piše Bug.hr.

Umjesto 4.000 radnika bivši odjel za mobilne uređaje spasti će na polovicu od tog broja, odnosno na 2.000 radnika, a otpuštanja se namjerava provesti u idućih godinu dana, dakle do ožujka 2020. godine. Višku zaposlenika u Japanu bit će ponuđen prelazak u druge odjele, dok će višku zaposlenika u Europi i Kini biti ponuđena prijevremena mirovina.

Također, tvrtka se u budućnosti radi smanjenja troškova namjerava usmjeriti prvenstveno na europsko i istočnoazijsko tržište (dakle između ostalog i na matično japansko tržište), piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close