Smanjuje troškove

Smanjenje potražnje za kućanskim aparatima pogodilo Electrolux

"Očekuje se da će prihod i dobit grupe značajno pasti u usporedbi s drugim tromjesečjem 2022., čak i kada se isključi jednokratni trošak izlaska s ruskog tržišta"
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 09. 2022. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski proizvođač kućanskih aparata Electrolux planira smanjiti troškove poslovanja zbog očekivanih slabih poslovnih rezultata u trećem kvartalu i posustale potražnje koju su pogodili visoka inflacija i pogoršana očekivanja potrošača.

Inicijativa će se usredotočiti na smanjenje varijabilnih troškova, posebice na uklanjanje troškovne neučinkovitosti u opskrbnom lancu i proizvodnji, a s njezinom realizacijom planiraju krenuti smjesta, poručili su iz kompanije.

Potražnja za kućanskim aparatima u Europi i SAD-u smanjuje se u trećem tromjesečju još snažnije nego u razdoblju od travnja do lipnja, a troškove podižu visoke zalihe maloprodajnih tvrtki i neravnoteže u lancima nabave, objašnjavaju u Electroluxu.

"Sve dok očekivanja potrošača budu na vrlo niskoj razini na kojoj su sada i dok opća inflacija bude jako visoka... ljudi će jako paziti da troše što manje", objašnjava izvršni direktor Jonas Samuelson.  

"Očekuje se da će prihod i dobit grupe značajno pasti u usporedbi s drugim tromjesečjem 2022., čak i kada se isključi jednokratni trošak izlaska s ruskog tržišta", dodaju, prenosi Hina. 

Objavili su ujedno da su imenovali trenutnog voditelja Electroluxova poslovanja za područje Latinske Amerike Ricarda Consa voditeljem sjeverno-američkog poslovanja. Njegov aktualni čelnik Nolan Pike odlazi na novu poziciju.

Uskoro bi, kako su najavili, trebao biti imenovan novi čelnik za poslovanje u regiji Latinske Amerike.

U tvrtki vjeruju da će u Sjevernoj Americi, uz transformaciju proizvodnje s dva nova pogona i nekoliko novih proizvodnih platformi u posebno izazovnim uvjetima za opskrbne lance, biti potrebne dodatne mjere da bi poslovanje ponovno postalo profitabilno.

Švedska kompanija očekuje da će njihove rezultate u idućoj godini poduprijeti smanjeni troškovi na razini grupe i zaokret u poslovanju u Sjevernoj Americi.

Kopirati
Drag cursor here to close