Slobodan dan za 31 zaposlenika Addiko banke čija djeca polaze u prvi razred osnovne škole

Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 09. 2020. u 09:55 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

31 zaposlenik Addiko banke će ove godine ispratiti svoju djecu u prvi razred  osnovne škole iz svojih domova. Svima njima je odobreno plaćeno odsustvo kako bi jedan od najvažnijih dana u životu djeteta proveli sa njim, što Addiko banka kao odgovoran poslodavac podržava.

„Kontinuirano brinemo o zadovoljstvu naših zaposlenika, jer samo sretni i zadovoljni zaposlenici mogu kreirati pozitivno radno okruženje. Prošle godine smo uveli ovu veoma pozitivnu praksu, koja našim kolegama omogućava da se prvi dan škole u potpunosti posvete svojoj djeci, što je naišlo na odličan prijem zaposlenika“, ističe Suzana Tihi – Babić, direktorica Odjela ljudskih resursa Addiko Bank Sarajevo i dodaje da će joj biti posebno drago ako ova akcija Addiko banke motiviše i druge poslodavce da naprave isti korak.

Osim slobodnog dana, za djecu zaposlenika koji polaze u prvi razred, ali i za svu drugu djecu  zaposlenika uzrasta od pet do deset godina tradicionalno se organizuje Addiko porodični dan, u okviru kojeg djeca obilaze radna mjesta roditelja i upoznaju se sa bankarskim poslovanjem.

„Prošle smo godine organizovali Addiko family day u našim prostorijama, te svim našim zaposlenima koji imaju djecu pružili priliku da svojim najmlađim približe mjesto gdje njihovi roditelji provode dosta vremena bez njih. Nažalost, slijedeći preporuke nadležnih institucija, ove godine nismo u mogućnosti napraviti tako veliku zabavu, ali smo organizovali online verziju ovog druženja koje je bilo jednako zabavno i poučno“, istakla je Svetlana Kačavenda, direktor Odjela Uprave i upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank Banja Luka.

Programi, aktivnosti i animacije u sklopu Addiko porodičnog dana imaju brojne prednosti: na zabavan način potiču porodičnu saradnju, snažno njeguju blizak i povjerljiv odnos između djece i roditelja, a kreativni izazovi rezultiraju u konačnici praktičnim, vrijednim i jedinstvenim uspomenama, odnosno poklonima koji će biti dostavljeni mališanima na kućnu adresu.

Kopirati
Drag cursor here to close