Sarajevo

Počela konferencija: 'Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija, koje aktivno djeluju u ovom području i organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz potporu realnog sektora.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 10. 2019. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

VIII Međunarodna znanstveno stručna konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' otvorena je 30. listopada 2019. u sarajevskom Hotelu Hills.

U svečanom obraćanju istaknut je značaj održavanja ovakvih manifestacija, a prisutne je pozdravio Nedžad Memić iz kompanije Sfera, koja je organizator događaja, te poželio dobrodošlicu svim sudionicima.

Foto: PR / Konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge''

Van. prof. dr. Amira Salihbegović ispred Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji je suorganizator, istaknula je važnost održavanja ovakvih događaja kako za struku tako i znanost. Prisutnima se obratio i potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Jašarspahić, koji je čestitao organizatorima na animaciji šire društvene zajednice, dok je u ime grada Sarajeva,a po ovlašćenju gradonačelnika ugodan boravak u gradu Sarajevu poželjela  Alma Rešo iz Službe za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove Gradske uprave Sarajeva.

Konferencija se održava 30. i 31. listopada 2019. , a iznose se noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme.

Foto: PR / Konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge''

Konferencija na jednom mjestu okuplja struku i znanost, izlagače i predavače s područja regije, te nudi sudionicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja suradnje, te razmjenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj konferencije, istaknuli su iz Sfere.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija, koje aktivno djeluju u ovom području i organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz potporu realnog sektora. Pokrovitelji i partneri će putem prezentacija i izložbenog dijela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventilirajućih obloga, stoji u PR priopćenju.

Foto: PR / Konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge''

Pokrovitelji konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Foto: PR / Konferencija 'Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'

Drugi dan konferencije održat će se panel diskusija o temi konferenciji u kojoj aktivno sudjeluju svi izlagači, predavači i gosti.

Ulaz na konferenciju je besplatan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close