Pala nagodba

Šarović: Novi Agrokor s novim vlasnicima od rujna

Teško razdoblje je prošlo. Agrokor je ušao u mirnu fazu. Rebrendiranje je proteklo uspješno, Mercator je ponovo u BiH i što je najvažnije obaveze prema dobavljačima izvršavaju se u zakonskom roku.
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 04. 2018. u 14:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osnovna nagodba sa povjeriteljima u slučaju „Agrokor“ je postignuta i nakon isteka roka za žalbu, u rujnu, imat ćemo novi Agrokor'', istaknuo je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović nakon sastanka na Bledu kome su nazočili i ministrica gospodarstva, preduzetništva i obrta Republike Hrvatske Martina Dalić, ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravko Počivalšek, ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije Rasim Ljajić te Biljana Jakić, crnogorska ministrica trgovine. 

 ''Teško razdoblje je prošlo. Agrokor je ušao u mirnu fazu. Rebrendiranje je proteklo uspješno, Mercator je ponovo u BiH i što je najvažnije obaveze prema dobavljačima izvršavaju se u zakonskom roku'', istaknuo je ministar. 

Agrokor preuzimaju ključni povjeritelji i kako sada stvari stoje, kontrolu nad dijelom Agrokora imat će dvije ruske državne banke - Sberbank i VTB banka, i to do 50 posto, od čega samo Sberbank 40 posto. 

Agrokor će nastaviti da djelovati kao holding, a vlasnici će biti povjeritelji čije sjedište kompanije će biti u Nizozemskoj, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close