Podrška kulturi

Sarajevski kiseljak nastavio partnerstvo s Bosanskim kulturnim centrom

Ovo partnerstvo, na radost obje strane, bit će realizirano kroz niz kulturnih manifestacija tijekom 2020.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 02. 2020. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Shvatajući kulturu kao važan segment razvoja jednog društva, kompanija Sarajevski kiseljak i u ovoj godini nastavila je suradnju s Bosanskim kulturnim centrom (BKC) u Sarajevu. Ovo partnerstvo, na radost obje strane, bit će realizirano kroz niz kulturnih manifestacija tijekom 2020. Prvi događaj koji će biti održan uz podršku Sarajevskog kiseljaka jeste svečano otvorenje obnovljene zgrade BKC-a, 1. ožujka 2020.

Goran Rašić, glasnogovornik BKC-a je istaknuo „Zadovoljstvo nam je što možemo objaviti da su završeni opsežni radovi na potpunoj rekonstrukciji zgrade JU BKC KS. Dvorana će biti svečano otvorena na simboličan datum, na Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine. JU BKC KS je ustanova koja već dugi niz godina obogaćuje kulturnu i turističku ponudu Kantona Sarajevo, jer predstavlja mjesto na kojem se organiziraju i izvode sve vrste kulturnih događanja. Posebno bismo istaknuli da rekonstrukcija JU BKC KS ne bi bila moguća bez značajne potpore kompanije Sarajevski  kiseljak  koja je prepoznala važnost ove Ustanove smještene u objektu od kulturno-povijesnog i turističkog značaja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Sretni smo što će se ova suradnja nastaviti tijekom cijele godine.“

Povodom svečanog otvorenja u Velikoj koncertnoj dvorani BKC-a, s početkom u 20 sati, bit će upriličen svečani koncert tradicionalne sevdah muzike u novim i originalnim muzičkim aranžmanima. Specijalno za ovu priliku koncert priprema i izvodi orkestar i zbor od 65 članova koji nosi naziv "Sevdah orient express – polazna stanica BKC“. Osim u koncertu, gosti će moći uživati u restauriranom ambijentu dvorane, koja predstavlja krunu obnove BKC-a započete 2017.

Foto:PR / Ovo partnerstvo bit će realizirano kroz niz kulturnih manifestacija tijekom 2020

„Bosanski kulturni centar je jedan od simbola kulturnog života grada Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Drago nam je da svoj rad može nastaviti u obnovljenim prostorijama, što će zasigurno doprinijeti kvaliteti ugođaja njegovih posjetitelja. Ponosni smo što ćenaša kompanija podržati kulturne projekte BKC-a tijekom 2020., dajući na taj način vlastiti doprinos afirmaciji bh. kulture. Suradnja s Bosanskim kulturnim centrom je još jedan u nizu projekata kojima Sarajevski kiseljak iskazuje dugoročnu opredijeljenost društveno odgovornom djelovanju“, kazao je Davor Čičić, direktor Sarajevskog kiseljaka.

U kalendar kulturnih manifestacija za 2020. godinu BKC je uvrstio brojne događaje i projekte koji će, zasigurno, izazvati veliki interes publike. Iz kompanije Sarajevski kiseljak ističu posebno zadovoljstvo što će moći podržati Međunarodni festival Baščaršijske noći, koji kroz koncerte klasične i savremene muzike, baletom, savremenim plesom, pozorišnim predstavama, književnim večerima, filmskim projekcijama, programima za djecu i drugim kulturnim sadržajima značajno doprinosi promociji i afirmaciji kulture u Sarajevu i cijeloj BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close