Napravi razliku, razvijaj poslovanje

REHAU objavljuje ekskluzivne podatke i informacije o svojim inovacijama za 2020

Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 05. 2020. u 07:53 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprkos činjenici da su bili spriječeni da učestvuju na sajmovima ove godine, REHAU dizivija prozorskih rješenja najavljuje brojne inovacije i unaprijeđenja koja će predstaviti – sada je pravi trenutak da ih podijele sa svojim partnerima, klijentima i kupcima. Kako? Uz pomoć izuzetnog virtuelnog sajma, putem koga će svi posjetioci imati priliku da sami istraže cjelokupan sadržaj sajma. Međutim, oni će takođe moći da dobiju ekskluzivne informacije tako što će zakazati “per-sonalnu turu” sa nekim od članova prodajnog tima kompanije, koji će im pružiti detaljne informa-cije i odgovoriti na sva njihova pitanja.

Revolucionarne inovacije
U skladu sa svojim sloganom “Napravi razliku, razvijaj poslovanje”, REHAU razvija revolucion-arne inovacije u okviru i izvan divizije prozora, koje kreiraju dodatnu vrijednost i korist za njihove kupce i partnere. U sklopu inovacija, REHAU pruža odgovore na mnoge izazove koje utiču na industriju, kao što su pametna tehnologija, kontinuirano ulaganje u potrebne vještine i digitali-zacija. Pored toga, REHAU proširuje svoj proizvodni portfolio pametnim rješenjima koja prevazi-laze prozorske sisteme i profile, čvrsto se etablirajući kao dobavljač kompletnih sistema. “Da-jemo veliku vrijednost tako što nudimo više od samih proizvodnih komponenti. Takođe, pružamo savršeno kompatibilne kompletne sisteme iz jednog izvora, što znači da naši kupci ne moraju da brinu o interfejsu”, izjavio je Karsten Heuer, direktor REHAU prozorske divizije i član REHAU upravnog odbora. “Ova filozofija se prožima kroz sve što radimo, od proizvoda preko usluga, do održivosti.” Dobar primjer ovog pristupa je novi “SYNEGO SLIDE” sistem, inovativno rješenje za pripremu kliznih elemenata, koji sada nudi dodatno bezbjednosno rješenje zahvaljujući novoj generaciji “REHAU Smart Guard-a”. “Jednostavne prozore spajamo sa pametnim dodacima, pametnim rješenjima, digitalnim uslugama i održivim materijalima i na taj način našim partne-rima stvaramo dodatnu vrijednost, što im zauzvrat omogućava da uđu u nova poslovna područja”, naglašava Karsten Heuer.

Sofisticirani sistemi i dodaci
REHAU svojim kupcima pruža pouzdane, testirane, provjerene sisteme zajedno sa prodajnim pojašnjenjima i argumentima. Odlični primjeri sofisticiranih rješenja su “GENEO” sistem profila napravljen od “RAU FIPRO X-a”, koji izuzetno velike elemente pretvara u realnost, ne ugrožava-jući prvoklasnu energetsku efikasnost i ne dovodeći ih u opasnost od deformacije ili “SYNEGO” portfolio profila koji je sada obogaćen ekonomičnim kliznim sistemom pod nazivom “SYNEGO SLIDE”. REHAU takođe teži da pruži kompletna sistemska rješenja. Kao rezultat toga, kom-panija svoj proizvodni portfolio proširuje nizom prilagođenih dopuna sistema, kao što su ograde za francuske balkone “SKYFORCE”, nove prozorske ručice “LINEA” i pametno prilagodljiva rješenja za klizne i sklapajuće elemente.

Pametna rješenja
REHAU koristi vrhunske pametne tehnologije kako bi svojim kupcima pomogao da ostvare novi tržišni rast, proširujući set funkcija koje prozori mogu da ponude i pružajući nove prodajne ar-gumente koje zaista izdvajaju od konkurencije. „Pružamo sofisticirana, odmah dostupna i prim-jenljiva rješenja koja kupcima omogućavaju lakši ulazak na tržište pametnih kuća, počevši od samostalnih rješenja do integracije u kompletne sisteme“, izjavio je Karsten Heuer. Pored do-datnog unapređenja “REHAU Smart Guard-a”, ovo obuhvata i inteligentna rješenja za venti-laciju, kao i rješenja za privatnost i bezbjednost (“REHAU Privacy” i “REHAU Shading”). Kon-struisan u mnogo kompaktnijem obliku i prepun novih funkcija, novi “Smart Guard 2” sada je dostupan za sve REHAU prozorske sisteme i sve tipove otvaranja.

Inovacije za procese ugradnje
REHAU se u podjednakoj mjeri bavi i temom digitalizacije, pružajući svojim kupcima nove us-luge koje mogu pomoći u optimizaciji njihovih procesa. Ovaj proces započinje privlačenjem no-vih kupaca, preko planiranja i ugradnje, i proteže se na usluge servisiranja nakon prodaje, “REHAU Connect”, “Just Smart” i naš “Window ID” su tri izdvojena proizvoda u ovom domenu. „Kao pioniri i inovatori, željeli smo da koristimo “REHAU Just Smart” za otkrivanje potpuno no-vog načina ugradnje prozora i vrata. Ovo predstavlja naš doprinos prevazilaženju rastućeg ne-dostatka specijalizovanih radnika u sektoru i poboljšanja standarda kvaliteta za ugradnju pro-zora“, objašnjava Karsten Heuer. Na ovaj način omogućavamo partnerima da uštede na kadrovima i vremenu tokom montaže, što im dalje oslobađa vrijeme za dodatne narudžbe i daje još jednu jasnu konkurentsku prednost.

Pionir u optimalnoj upotrebi resursa
Odgovorno ponašanje prema ljudima i planeti je stvar koja je sve važnija i značajnija. U okviru divizije Window Solutions, REHAU je uspostavio sve svoje procese proizvodnje i tokove na-bavke održivim i predvodnik je ovog pristupa u svom sektoru. Taj uspjeh ne dolazi niotkuda: REHAU prikuplja ostatke od sječenja profila od 1988. godine, osiguravajući da se vrate u proiz-vodnju. Posljednjih godina količina profila koji sadrže reciklirani materijal postepeno je porasla sa 25% na 40% od 2014. godine, a očekuje se da će se ta brojka sljedeće godine povećati na čak 50%. „Naša zatvoreno kružna ekonomija znači da već dajemo podsticaj našim kupcima da uključe ovu važnu temu i projekat u svoje osnovne poslovne aktivnosti i njihove prodajne diskusije“, naglašava Karsten Heuer.

REHAU ispunjava svoje odgovornosti prema ljudima i životnoj sredini, nudeći održive prozorske sisteme koji integrišu reciklirani materijal tako da u njima mogu da uživaju generacije koje dolaze. Održivi prozorski profili koji se prodaju sa novom oznakom “REHAU EcoPuls” štede velike količine CO2 tokom proizvodnje u poređenju s tradicionalnim, jer stvaranje recikliranog materijala generiše 88% manje emisije. To omogućava uštedu 97.000 tona CO2 godišnje i odgovara uštedama koje bi mogla postići šuma sa oko 7.800.000 stabala.

Ekskluzivni podaci
REHAU će uskoro lansirati svoj digitalni sajam putem linka www.rehau.com/fensterbau2020 kako bi kupcima i svim zainteresovanima omogućio da detaljnije istraže sve ove inovacije. Pos-jetioci digitalnog sajma će moći sami da otkriju sadržaj, međutim mogu da dobiju i eksluzivni uvid ukoliko dogovore individualnu turu sa nekim od članova REHAU prodajnog tima.
Pristupite nizu video zapisa i dokumenata uz samo nekoliko klikova.
Platforma će biti proširena i redovno ažurirana.

Kopirati
Drag cursor here to close