Recikliraj i doniraj

Recikliraj i omogući školsku užinu djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Gospodarstvo / Tvrtke | 07. 08. 2023. u 09:16 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski kiseljak, u suradnji s udruženjem Pomozi.ba i partnerima Eko život i Bingo, nastavlja sa svojom uspješnom inicijativom „Recikliraj i doniraj“, pretvarajući svaku recikliranu bocu u donaciju za školsku užinu za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Sarajevski kiseljak nastavlja s projektom „Recikliraj i doniraj“ zahvaljujući reciklatima, pametnim mašinama koje prikupljaju i sortiraju iskorištene plastične i staklene boce. Svaki građanin koji u reciklat ubaci bocu, osim što doprinosi zaštiti okoliša, direktno pruža pomoć mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

Tehnologija ovih reciklata omogućava mašini da prepozna tip otpada, prihvati ga i skladišti, a zatim vrednuje iznos ubačenog otpada koji se konvertira u novčanu donaciju.

Prikupljena sredstva bit će upućena humanitarnom udruženju Pomozi.ba a reciklirati će do 15.9. biti dostupni na novim lokacijama: u Bingo Hipermarketu Vogošća na adresi Ugorsko bb i BCC Tuzla, Mitra Trifunovića Uče 2.

Raduje nas što smo dio ovako značajnog projekta, kojem je cilj da promijeni svijest ljudi i da ih potakne da čine korisne stvari ne samo za naš okoliš, nego i za sve one koji prolaze kroz izuzetno teška životna razdoblja i potrebna im je pomoć. Sredstva prikupljena reciklažom boca iskoristit ćemo za naš stalni projekt „Užina za đake“, kojeg smo pokrenuli 2014. godine, s ciljem da osiguramo školske užine djeci čiji je roditelji ne mogu priuštiti.

Tijekom školske godine 2022/2023 u suradnji s 40 škola iz manjih i ruralnih sredina Bosne i Hercegovine svakog nastavnog dana smo donirali užine za 1.246 đaka iz socijalno ugroženih obitelji. Projekt nastavljamo i naredne školske godine, a u ime svih tih mališana koje ćemo zajedno obradovati iskreno zahvaljujemo našem dugogodišnjem partneru – kompaniji Sarajevski kiseljak, te svima onima koji su prepoznali značaj ovog projekta, reciklirali boce i donirali novac našem Udruženju“, navela je glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, Maja Arslanagić-Hrbat.

Podsjećamo, prva akcija „Recikliraj i doniraj“ bila je vrlo uspješna. Zahvaljujući građanima koji su putem reciklata zbrinuli svoje plastične i staklene boce, Sarajevski kiseljak donirao je po 2000 KM organizaciji UG Ruke za Školu ekologije i humanitarnom udruženju Pomozi.ba za njihov projekt „Obrok za sve“.

Inače, briga o zaštiti okoliša i zajednici u kojoj posluju, dio je strategije održivosti Sarajevskog kiseljaka i utkana je u različite aspekte njihovog poslovanja: od recikliranja otpada u proizvodnim pogonima i logistici, preko uvođenja lakše PET ambalaže i neodvojivog čepa na bocama svojih proizvoda, sve do niza društveno odgovornih projekata među kojima je i suradnja s humanitarnim udruženjima kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna.

Kopirati
Drag cursor here to close