Prosvjedi

Radnici 'Komosa' nastavili prosvjede: Od 15. siječnja generalni štrajk

Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 01. 2014. u 13:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici mostarskog javnog komunalnog poduzeća "Komos" treći su dan prosvjedovali ispred Gradske vijećnice u Mostaru zbog teške situacije u kojoj se nalazi to poduzeće, no ni danas im se nije obratio nitko od nadležnih.

Osim Gradske vijećnice, uposlenici poduzeća 'Komos' su prosvjednu šetnju obavili dijelom Cernice, ispred Gradske uprave, te dijelom Ulice braće Fejića gdje se nalaze pojedini odjeli Gradske uprave. Prosvjedna šetnja je završila ispred Gradske vijećnice gdje su se prosvjednici uz zvuke truba kamiona razišli.

"Ukoliko im se nitko ne obrati do 14. siječnja, radnici 'Komosa' stupit će u generalni štrajk 15. siječnja", kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Sindikata "Komosa" Emir Džubur.

Radnici traže provođenje odluke Gradskog vijeća Mostara iz 2006. godine i odluke Ustavnog suda FBiH iz prošle godine o formiranju jedinstvenog komunalnog poduzeća u Gradu Mostaru.

Džubur je ranije izjavio kako radnici neće odustati od svojih zahtjeva, te da će protiv odgovornih uputiti tužbu Ustavnom sudu BiH zbog neprimjenjivanja odluke Ustavnog suda FBiH. Prosvjedi radnika "Komosa" započeli su 08. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close