Oglašavanje

Primorac poručio prozivateljima da pjevaju

Naime, pojedini su portali isticali kako se Eronet oglašava u medijima koji se ne libe neprijateljskih stavova prema Hrvatima u BiH što je, prema tim navodima, nedopustivo jer je Eronet hrvatska tvrtka.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 04. 2018. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očito je da je sve posloženo kako bi se odmah krenulo u predizbornu kampanju. Koriste se sva raspoloživa sredstva kako bi se došlo do glasova birača. To je doslovce - borba za svaki glas. A upravo su ove političke stranke, bolje reći – ostaci stranaka, tj. njihovi kadrovi, vodili našu kompaniju u razdoblju prije ove Uprave i upravo smo od njih i naslijedili kompaniju opterećenu brojnim problemima i aferama'', rekao je Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta u intervjuu za Večernji list reagiravši na napise koji su posljednjih dana upozoravali na raspodjelu novca medijima.

Naime, pojedini su portali isticali kako se Eronet oglašava u medijima koji se ne libe neprijateljskih stavova prema Hrvatima u BiH što je, prema tim navodima, nedopustivo jer je Eronet hrvatska tvrtka.

''Ovim politikantima (strankama) koji se javljaju posljednjih dana, jedino možemo poručiti da se nastave baviti pjevanjem jer im to, očito, bolje ide'', rekao je, između ostalog, Primorac i naveo kako je Eronet podržao ''veliki dio značajnih kulturnih, sportskih, društvenih događanja, ponajprije Hrvata u BiH'' te da je u prošloj godini ukupno realizirano 151 sponzorstvo.

Naveo je kako je od toga u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Srednjebosanskoj, Hercegbosanskoj i Posavskoj županiji bilo 145; dok je u Sarajevskoj, Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj županiji i Republici Srpskoj bilo ukupno šest sponzorstava.

''Ulaganja u pojedine medije tijekom realizacije ugovora ovise o planiranim aktivnostima tijekom godine i trendovima na tržištu. Tijekom planiranja kampanje izbor kanala komunikacije i medija ovisi o ponudama, ciljevima kampanje, tržišta na kojemu se komunicira, ciljane skupine i sl. Po potrebi se dodaju i mediji koji nisu dio specifikacije, a bitni su u realizaciji kampanje ako ponude tržišno prihvatljivu cijenu. U realizaciju kampanja su također uključeni i mediji s kojima HT Eronet ima izravnu suradnju'', naveo je.

Press centar

Novosti iz HT Eroneta.

Naveo je kako portali to gledaju kao raspodjelu marketinškog kolača, a oni kao ulaganja koja nam osiguravaju nove prihode.

''Samo je bitno jesu li ta nezadovoljstva opravdana ili ne. Moram priznati kako sam i ja djelomično nezadovoljan radom našeg sektora koji se bavi marketingom i da sam od njihovog rukovoditelja tražio određene promjene, kako u kadrovskom smislu, tako i u načinu poslovanja'', rekao je Primorac.

Podsjećamo, mediji na hrvatskom jeziku objavili su niz tekstova o tome kako je nepravedna raspodjela novca za oglašavanje. Tako se navodi da će televizije sa sjedištem u Sarajevu, te Banja Luci i Bijeljini dobiti ukupno 274.000 KM, ili skoro 98 posto, dok će televizije na hrvatskom jeziku dobiti tek nešto više od 2 posto Eronetovog marketinškog proračuna za tv-oglašavanje.

Navodi se kako će radio postaje na srpskom i bosanskom jeziku dobiti dvostruko više novca od radiopostaja na hrvatskom jeziku te da će neki portali na hrvatskom jeziku dobiti tek godišnje ugovore  u vrijednosti od 1.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close