Građani, oprez!

Prevaranti koji ulaze u domove nemaju veze s Elektroprivredom HZ HB

Posljednjih dana šire se poruke upozorenja o prevarantima koji se predstavljaju kao djelatnici Elektroprivrede HZ HB te tako ulaze u domove građana.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 03. 2021. u 12:56 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvenim mrežama posljednjih dana šire se raznorazne poruke upozorenja o prevarantima, točnije navodnim djelatnicima Elektroprivrede HZ HB koji ulaze u domove građana na području Hercegovačko-neretvanske županije.

"Pojavljuju se navodni djelatnici Elektroprivrede HZ HB koji idu od vrata do vrata i provjeravaju građane. Naravno riječ je o običnim prevarantima i lopovima. Ako primjetite takve osobe u vašem susjedstvu, kontaktirajte policiju", jedna je od poruka.

Tim povodom, kontaktirali smo Elektroprivredu HZ HB te provjerili je li riječ o njihovim djelatnicima.

"Rad JP Elektroprivrede HZ HB Mostar na terenu ogleda se u otklanjanju kvarova na mreži , koji obavljaju naši zaposlenici u našim uniformama i s našim sredstvima obilježenim logom i nazivom poduzeća. Naši zaposlenici krajem mjeseca vrše očitanja stanja brojila po već ustaljenoj praksi. Od svih drugih posjeta naših kupaca se ograđujemo te apeliramo da ako do njih dođe odmah obavijeste nadležnu policijsku postaju", kazala je za bljesak.info glasnogovornica Elektroprivrede HZ HB Mostar Marija Buntić.

Kako ističe, njihovi djelatnici nemaju praksu ulaska u domove građana, osim po intervenciji te donošenju upozorenja o isključenju.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić naglasio je za bljesak.info kako nisu zabilježene službene prijave građana te ohrabrio građane da za svaku sumnju kontaktiraju policijske djeklatnike.

Iz Elektropivrede HZ HB ističu kako svi građani svoje upite i sumnje mogu slati u Info centar za kupce Elektroprivrede HZ HB, na besplatan broj 080 080 001, kao i brojeve za prijave kvara dostupne na web stranici i poleđini računa.

Kopirati
Drag cursor here to close