Prekretnica u radu

Wizz Air preuzima svoj prvi zrakoplov tipa A321neo

Wizz Air posjeduje flotu od 108 aviona tipa Airbus A321 i A320 širom Europe.
Gospodarstvo / Tvrtke | 07. 03. 2019. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u središnjoj i istočnoj Europi, u četvrtak je preuzeo svoj prvi od 256 poručenih zrakoplova tipa Airbusneo u Hamburgu.

Zrakopolov Airbus A321neo nove generacije ima dva Pratt & Whitney GTF motora i može se pohvaliti najširom jednoprolaznom kabinom sa 239 sjedala u svojoj klasi, koja Wizz Airu omogućava maksimalnu fleksibilnost, učinkovitu potrošnju goriva i niske operativne troškove.

Wizz Air posjeduje flotu od 108 aviona tipa Airbus A321 i A320 širom Europe. Sa poručenih pet zrakoplova tipa A321ceoi 256 aviona tipa A321neo iA320neo, Wizz Air je Airbusov najveći klijent na svijetu.

Model A320neo i ostali članovi ove obitelji koji su potom uvedeni su prvi usvojili najnovije tehnologije, uključujući motore nove generacije i izgled kabine koji je referentan za cijelu industriju, zahvaljujući čemu su troškovi goriva smanjeni za 20 posto. A321neo također nudi velike ekološke prednosti sa skoro 50 posto manjom bukom u usporedbi sa prethodnom generacijom letjelica. Od uvođenja u upotrebu 2016. godine, GTF motor firme Pratt and Whitney je ispunio obećanje o smanjenju sagorijevanja goriva za 16 posto i emisije oksida azota za 50 posto.

''Danas započinjemo novu eru u povijesti Wizz Aira. Ponosni smo što se našoj rastućoj floti pridružuje prvi zrakoplov tipa A321neo sa GTF motorom – prvi iz najveće pojedinačne porudžbine Airbusu na svijetu. Uvjereni smo da će A321neo predstavljati prekretnicu za WIZZ, koji nastavlja da bilježi najbržu stopu rasta u našoj industriji i širi poslovanje po cijeloj Europi i izvan nje. Ovi zrakoplovi najnovije tehnologije će nam omogućiti da postanemo jedna od najzelenijih avio-kompanija, uz smanjenje operativnih troškova u trenutnim makroekonomskim uvjetima, dok ćemo i dalje ostati najjeftiniji avio-prijevoznik sa najnižim troškovima po jedinici u Europi'', izjavio je glavni direktor Wizz Aira, Jožef Varadi, na današnjoj ceremoniji primopredaje u Hamburgu.

Foto: PR / Preuzimanje novog zrakoplova kompanije Wizz Air

''Čestitamo Wizz Airu, našem najvećem kupcu zrakoplova tipa A321neo, na prijemu svog prvog zrakoplova u okviru porudžbine'', rekao je komercijalni direktor Airbusa, Kristijan Šerer.

''Ponosni smo što je naš A321neo, isplativ u pogledu troškova i goriva, toliko značajan u ostvarivanju Wizz Airove strategije rasta'', dodao je on.

''Izuzetno cijenimo povjerenje koje je Wizz Air ukazao našim motorima i uslugama, kao i čvrste odnose koje smo zajedno izgradili od početka rada ove avio-kompanije”, izjavio je Rik Derlu, viši potpredsjednik zadužen za prodaju, marketing i podršku klijentima u kompaniji Pratt & Whitney.

''Počastvovani smo što danas proslavljamo ovaj poseban događaj i sigurni smo da će vodeća GTF tehnologija donijeti Wizz Airu uštedu u gorivu i ekološke prednosti u godinama pred nama'', rekao je.

''Nama u FPG Amentumu je izuzetno drago što smo partneriWIZZ Airu u isporuci prvog zrakoplova tipa Neo za ovu avio-kompaniju. Ovom prilikom se slavi i prvi Neo kompanije FPG Amentum u okviru ovog partnerstva koje obuhvata isporuku ukupno sedam zrakoplova. Isto tako, radujemo se što ćemo ove vrijedne i dugotrajne odnose dodatno produbiti u bliskoj budućnosti'', rekao je Imon Forbs, komercijalni direktor kompanije FPG Amentum.

Kopirati
Drag cursor here to close