Traže se odgovori

Poslodavci poslali pismo strankama

Poslodavci od političkih stranaka traže da podrže njihove prijedloge kao i da odgovore dostave prije završetka predizborne kampanje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 09. 2018. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine proslijedilo je najvećim političkim strankama koje sudjeluju na predstojećim općinskim izborima u Bosni i Hercegovini tekst ''Šta poslodavci očekuju od Vlasti''.

U ovom dokumentu, koji je ranije predstavljen javnosti od političkih stranaka koje će sudjelovati na predstojećim općim izborima se traži da podrže zahtjeve poslodavaca u cilju postizanja boljeg poslovnog ambijenta.

''Ovaj strateški dokument rezultat je javne rasprave u kojoj je učestvovalo više od 20.000 poslodavaca, članica UPFBiH, prije nego što je tekst usvojio Izvršni odbor UPFBiH krajem kolovoza ove godine'', navodi se u priopćenju Udruženja.

Predstavnicima političkih stranaka, kako je navedeno, dostavljeni su zahtjevi koji se odnose na izmjene Zakona o PDV-u, rasterećenje gospodarstva na svim razinama, poboljšanje poslovnog ambijenta, prijedlozi šest akata koji će socijalnim partnerima (poslodavci i sindikat) omogućiti da sudjeluju u izradi i donošenju svih zakona i podzakonskih akata koji su od interesa za njih, zahtjev za unaprijeđenije rada ekonomsko-socijalnih vijeća na svim razinama, hitno usvajanje pet zakona koje je izradilo Udruženje poslodavaca FBiH, usvajanje 19 zakona koje je uradilo Udruženje poslodavaca FBiH i otpočinjanje rada na fiskalnoj devalvaciji.

Poslodavci od političkih stranaka traže da podrže njihove prijedloge kao i da odgovore dostave prije završetka predizborne kampanje.

''Na taj način građani u BiH će zaključiti kakav stav Vaša politička stranka ima prema rješavanju ekonomskih problema i podizanju životnog standarda građana'', navodi se u pismu UPFBiH upućenom političkim strankama.

Kopirati
Drag cursor here to close