Borba

Pokrenute aktivnosti za izdavanje okolinske dozvole GIKIL-u

Pribavljanju okolinske dozvole i nastavku aktivnosti prethodilo je pribavljanje vodne dozvole u veljači ove godine.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 08. 2019. u 13:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: capital.ba / GIKIL

Nakon što su se stekli uvjeti za nastavak postupka izdavanja okolinske dozvole gospodarskom društvu "Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac" (GIKIL), komisija za ocjenu zahtjeva, imenovana od Federalnog ministarstva okoliša i turizma, pokrenula je neophodne aktivnosti, te bi okolinska dozvola GIKIL-u trebala biti izdana u što skorije vrijeme.

Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole GIKIL je uputio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma 2. listopada 2018. godine, ali je postupak bio prekidan zbog proceduralnih pitanja, priopćeno je iz GIKIL-a.

''Pored vodnog akta, presudom Općinskog suda u Lukavcu od 17. svinja 2019. godine stekli su se svi uvjeti i za nastavak upravnog postupka ocjene zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole. U ovom trenutku, stručna komisija koja je imenovana od nadležnog ministarstva aktivno radi na svom dijelu zadatka, tako da se nadamo što skorijem pozitivnom ishodu'', kazala je menadžer za okoliš u GIKIL-u Emra Halilović.

Pribavljanju okolinske dozvole i nastavku aktivnosti prethodilo je pribavljanje vodne dozvole u veljači ove godine, a rokovi i aktivnosti se redovno prate i na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close