Za vrijeme trajanja stanja nesreće

Općinski sud u Mostaru ima novu organizaciju rada

Općinski sud u Mostaru će organizirati rad radi obavljanja svojih nadležnosti na način da će provoditi i izvršavati samo najnužnije-hitne predmete.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 03. 2020. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Općinskog suda u Mostaru donio je Odluku o organizaciji rada Općinskog suda u Mostaru za vrijeme trajanja stanja nesreće u FBiH.

Općinski sud u Mostaru će organizirati rad radi obavljanja svojih nadležnosti na način da će provoditi i izvršavati samo najnužnije-hitne predmete.

Stim u vezi Općinski sud u Mostaru će od 18.03.2020.godine pa do daljnjeg funkcionirati na sljedeći način.

Održavanje ročišta:

  • Suci i stručni suradnici Općinskog suda u Mostaru odložiti će ročišta do daljenjeg, izuzev onih ročišta za koja je zakonom propisano da su hitna ili neodložna (u pritvorskim predmetima, predmetima zadržavanja duševno bolesnih osoba u zdravstvenim institucijama, predmetima nasilja u obitelji kao i drugim hitnim predmetima iz Zakona o prekršajima FBiH, predmetima mjera osiguranja te privremenih mjera), te će o tome obavijestiti sve učesnike u postupku.

Radno vrijeme suda i organizacija rada:

  • Radno vrijeme sa strankama se skraćuje i određuje u trajanju od 9:00 sati do 11:30 sati. Radno vrijeme Općinskog suda u Mostaru skraćuje se i određuje u trajanju od 07:30 sati do 13:30 sati, osim za spremačice za koje će radno vrijeme biti od 10:00 sati do 16:00 sati.
  • Svi pripravnici/volonteri suda, kao i sudionici u Projektu digitalizacije registra pravnih subjekata u FBiH koji je u tijeku u ovom sudu u organizaciji Svjetske banke, do daljnjeg neće dolaziti na posao u zgradu suda.
  • Predsjednici odjeljenja te šefovi organizacionih jedinica dužni su organizirati dežurstva sa minimalnim brojem uposlenika, te o tome sačiniti raspored dežura i to na način da se uposlenici rotiraju na dnevnoj osnovi, pri čemu će se voditi računa da u svakom momentu u svakom odjelu, odnosno organizacionoj jedinici bude prisutan najmanje jedan uposlenik koji obavlja određenu vrstu poslova, a konačni raspored dežura na nivou suda bit će sačinjen od strane Predsjednice suda te će isti činiti sastavni dio ove odluke.
  • Sve pasivne dežure nastavljaju se i ubuduće na dosadašnji način
  • Svi uposlenici suda će redovne i dodjeljene zadatke izvršavati na dane kada su prisutni na poslu.
  • Sudbena policija neće dozvoljavati ulazak stranaka u zgradu suda i prostorije Zemljišnoknjižnog ureda izvan vremena predviđenog za rad sa strankama, osim osobama koje imaju poziv suda za ročišta prema stavu 1. ove Odluke.
  • Sudbena policija će i za vrijeme rada sa strankama osobama koja nemaju poziv suda prema stavu 1. ove Odluke ograničiti ulazak u zgradu Suda na način što će u zgradu Suda puštati jednu po jednu stranku koju u tom momentu može primiti slobodni referent u pisarnici, registru, zemljišnoknjižnom uredu ili portirnici suda, samo kada se radi o hitnim slučajevima, strogo se pridržavajući pravila propisanih preporukama i naredbama Kriznog stožera/štaba Civilne zaštite F BiH i HNŽ/K.
  • U svim slučajevima u kojima se ne radi o hitnom prijemu zahtjeva i pismena, stranke i javnost se upućuju da istu dostavljaju putem pošte.
  • Svi uposlenici Općinskog suda u Mostaru koji najveći dio radnog vremena u obavljanju redovnog posla imaju neposredan kontakt sa strankama u obavezi su koristiti zaštitne rukavice, zaštitne maske i dezinfekciona sredstva za ruke koja su na raspolaganju, a u skladu sa mogućnostima za nabavku.
Kopirati
Drag cursor here to close