DZ Mostar

Održan šesti sastanak upravljačkog tima projekta Race

Sastanku su nazočili predstavnici sva tri projektna partnera - Dom zdravlja Mostar, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 06. 2021. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u prostorijama vodećeg projektnog partnera, Doma zdravlja Mostar, održan šesti po redu (6 PMT) satanak upravljačkog tima projekta Race.

Sastanku su nazočili predstavnici sva tri projektna partnera - Dom zdravlja Mostar, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

Cilj današnjeg sastanka je pregled gantograma aktivnosti te planiranje i revidiranje preostalnih projektnih aktivnosti.

Uporedo s PMT sastankom, u edukacijskom centru Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Mostar, u tijeku je edukacija edukatora reanimacija osnovnih vitalnih funkcija od strane hrvatskih partnera.

Ovom prigodom partneri iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije na čelu s ravnateljem Davorinom Gajnikom, Domu zdravlja Mostar poklonili su jedan vježbovni AVD uređaj koji će nam biti od velike koristi u budućem radu. Poklon su primile v.d. ravnateljice, Kristina Bevanda i voditeljica Službe hitne medicinske pomoći, dr. Kristina Šimović uz veliku zahvalnost.

Race projekt je sufinanciran iz Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 (https://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/)

Prioritetna os: Poboljšanje kvalitete usluga u javnom zdravstvu i sektoru socijalne skrbi.

1. LP Dom zdravlja Mostar (Bosna i Hercegovina), nositelj projekta;

2. PP1 Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije (Hrvatska);

3. PP2 Zavod za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (Crna Gora)
Završetak provedbe projekta: 14.02.2022.
Ukupno trajanje projekta: 24 mjeseca
Ukupna vrijednost projekta: 940.443,29 EUR
Iznos bespovratnih EU sredstava: 799.376,78 EUR
Postotak EU sufinanciranja: 85%

Ukupan iznos dodijeljenih sredstava za LP Dom zdravlja Mostar: 415.389,50 EUR
Vrijednost bespovratnih sredstava za LP Dom zdravlja Mostar: 353.081,07 EUR

Ciljevi i rezultati projekta

Opći cilj projekta je uskladiti i poboljšati hitne medicinske usluge (EMS- Emergency Medical Services) u prekograničnom području s ciljem postizanja veće učinkovitosti i profesionalnosti u očuvanju ljudskih života kao i pružiti zajednički odgovor u slučaju većih, masovnih nesreća na programskom području.

Specifični cilj projekta je povećanje dostupnosti i kvalitete usluga prve pomoći djeci i mladima u prekograničnom području, a koje se namjerava postići kroz poboljšanu EMS mrežu i organizaciju treninga za ne-medicinsko osoblje u pružanju prve pomoći.

Očekivani projektni rezultati:

• Poboljšana dostupnost i pristup EMS mreži u prekograničnom području kroz nabavku neophodne tehničke opreme- sanitetskih vozila i defibrilatora;
• Trening program za ne-medicinske djelatnike u pružanju prve pomoći (CPR) – njih 970 te program obuke djelatnika hitne medicinske pomoći- 236 osoba;
• Izrađen zajednički, unificirani protokol suradnje u slučaju veće nesreće i elementarne nepogode te provedba pokazne vježbe s 52 sudionika;
• Poboljšana situacija za 201.000 osoba na programskom području u domeni EMS skrbi

Kopirati
Drag cursor here to close