Tradicionalna manifestacija

Održan još jedan ''Zimski raspust s Intesa Sanpaolo Bankom''

Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 01. 2024. u 12:59 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 6. siječnja Intesa Sanpaolo Banka u suradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo realizirala je sada već tradicionalnu manifestaciju “Zimski raspust s Intesa Sanpaolo Bankom”.

Tom prilikom više od 100 djece zaposlenika ove Banke i njihovih prijatelja - vršnjaka iz SOS Dječjih sela u BiH mogli su da uživaju u predstavi “Ježeva kućica”, a nakon što je ista okončana mogli su da nauče nešto više o pozorištu i pripremama predstava u specijalnoj radionici koju su pripremili akteri predstave, članovi Narodnog Pozorišta Sarajevo.

  / Foto:PR/ Intesa Sanpaolo Banka

Drugu godinu zaredom realiziramo našu aktivnost namijenjenu najmlađim članovima porodice Intesa Sanpaolo Banke i našim malim prijateljima iz SOS Dječjih sela u BiH. Ovo je prilika da pored edukacije, kulturnog uzdizanja i socijalizacije, djeca na malo drugačiji način provedu svoj zimski raspust”, izjavila je Minela Ibrahimagić, direktor Direkcije za PR i marketing komunikacije.

Intesa Sanpaolo Banka već dugi niz godina veliku pažnju posvećuje djeci zaposlenika organizirajući ljetne kampove širom Europe gdje ova Banka ima svoje članice. U godinama koje su iza nas realizirala je i fudbalske kampove, pozorišne predstave, a kojima su pored djece zaposlenika imali priliku sudjelovati i djeca iz brige SOS Dječjih sela u BiH, Doma za djecu bez roditeljskog staranja - Bjelave, a sa sličnim će događajima nastaviti i u ovoj, te narednim godinama.

Kopirati
Drag cursor here to close