Štrajkački odbor Sindikata UINO

Od ponedjeljka štrajk: Samo usvajanje osnovice za obračun plaće nama ne znači ništa!

''Štrajkački odbor Sindikata UINO donio Odluku o pokretanju štrajka upozorenja, počevši od 4.4.2022.godine do ispunjenja zahtjeva''.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 04. 2022. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trećem mjesecu prošle godine Sindikat Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje uputio je zahtjeve prema poslodavcu (VM BiH i UINO), a zatim i Najavu štrajka, akt broj: 45/9-04/21 od 6.5.2021.godine, u kojem su navedena i obrazložena sporna pitanja, na koja nije odgovoreno, te je, u smislu članka 13. stavak 3. Zakona o štrajku zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine (''Sl.Glasnik BiH'', br: 41/16), ističu u priopćenju iz Štrajkačkog odbora Sindikata UINO.

''Štrajkački odbor Sindikata UINO donio Odluku o pokretanju štrajka upozorenja, počevši od 4.4.2022.godine do ispunjenja zahtjeva'', stoji u priopćenju.

''Štrajk će se provoditi svaki dan u vremenu od 12 do 14 sati, na radnim mjestima organizacijskih jedinica UINO: graničnim prijelazima, carinskim ispostavama, sjedištima regionalnih centara: Sarajevo, Banja Luka, Mostar i Tuzla, kao i u Središnjem uredu - Glavnom uredu u Banja Luci'', dodaju.

Ističu kako je ovo prvi štrajk u BiH pokrenut od strane reprezentativnog Sindikata u institucijama BiH, te podsjetili da samo usvajanje osnovice za obračun plaće, bez usvojenog proračuna njima ne znači apsolutno ništa.

Kopirati
Drag cursor here to close