Kao četiri nogometna stadiona

Nove investicije najvećeg domaćeg investitora

Ukupna površina novog objekta od preko 27.000 m2, jednaka je veličini četiri nogometna stadiona, što ga čini jednim od najvećih distributivnih centara u regiji.
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 12. 2022. u 11:51 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaći trgovački lanac Bingo ulazi u završnu fazu radova na izgradnji i opremanju modernog logističko-distributivnog centra u Sarajevu, koji će koštati više od 40 milijuna KM. 

Ukupna površina novog objekta od preko 27.000 m2, jednaka je veličini četiri nogometna stadiona, što ga čini jednim od najvećih distributivnih centara u regiji. U njegovoj izgradnji angažirano je preko 30 domaćih izvođača radova.

Skladišnu mehanizaciju, transportna vozila i ostalu prateću logističku strukturu će koristiti ukupno 296 uposlenika, koliko će ih biti do kraja 2025. godine, kada je planirana puna iskorištenost projektiranih kapaciteta.

Centar će postaviti nove standarde u brzini distribucije, što će za krajnje kupce značiti dovoljne količine i garantiranu svježinu voća i povrća. Predviđena je i izgradnja i namjenskih komora s kontroliranom temperaturom za potrebe skladištenja svježeg voća i povrća, kao i duboko zamrznutih proizvoda.

Prostorni kapacitet optimalno je iskorišten, i u skladu sa standardima distributivnih skladišta trgovačkih lanaca u Europi i regiji.

Logističkim procesima će se upravljati s interno razvijenim softverima, namjenski projektiranim za specifičnosti skladišnih i transportnih procesa unutar Bingo lanca opskrbe, a u skladu sa svim standardima unutar ove poslovne oblasti djelovanja.

Otvorenje centra planirano je početkom 2023. godine. Ovim projektom, Bingo će osigurati kontinuitet brze opskrbe svojih skoro 230 maloprodajnih objekata u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close