NLB Banka Sarajevo

NLB Banka započela seriju interaktivnih ESG radionica s korporativnim klijentima

Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 04. 2024. u 10:34 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ESG - ekološko, društveno i korporativno upravljanje, tri su ključna područja koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja pojedinih kompanija ili investicija, što uveliko postaje trend poslovanja na domaćem tržištu. „Prilike i mogućnosti za održivo financiranje i poslovanje“ edukacija je koju organiziraju NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka za korporativne klijente, a na kojoj se razmjenjuju iskustva prilikom implementacije održivosti u poslovanju.

  / PR/NLB Banka započela seriju interaktivnih ESG radionica

NLB Banka u implementaciji elemenata održivosti je veoma fokusirana na lokalne zajednice i privredu, te svjesni utjecaja poslovanja na društvene potrebe i očekivanja, u NLB Banci kažu, odgovaraju na uravnotežen, relevantan i transparentan način, kroz doprinos društvu, održivo financiranje i poslovanje.
Berin Lakomica, izvršni direktor/direktor Sektora za poslovanje s korporativnim klijentima NLB Banke d.d., Sarajevo istakao je značaj održivosti u današnjem poslovnom svijetu.

„Uvjereni smo da je održivost ključna komponenata uspjeha u današnjem poslovnom svijetu i predano podržavamo naše klijente u njihovim naporima ka održivijem poslovanju. Serija ESG radionica koje realiziramo u suradnji sa NLB Bankom Banja Luka naglašavaju našu zajedničku predanost podizanju svijesti klijenata obje banke u segmentu ESG poslovanja, održive budućnosti i pokretanju i održavanju odgovornih poslovnih praksi. Radujemo se i narednoj ESG radionici gdje ćemo ugostiti još naših klijenata'', izjavio je Lakomica.

  / PR/NLB Banka započela seriju interaktivnih ESG radionica

Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka istakao je važnost informiranosti o ovoj temi koja zauzima sve značajnije mjesto za kompanije svih veličina koje žele da dugoročno održivo posluju i da se održivo financiraju.

„Veoma je značajno da svi zajedno budemo, prije svega, upućeni u ovu tematiku, a još značajnije je da surađujemo kada je u pitanju implementacija svih aktivnosti ka stvaranju održivih vrijednosti. U stvaranju takvih vrijednosti, kompanija služi svim zainteresiranim stranama – zaposlenima, klijentima, kupcima, dobavljačima, lokalnim zajednicama i društvu u cjelini. NLB Banka je u proteklim godinama implementirala mnogobrojne mjere održivog poslovanja i nastavljamo da dijelimo svoja saznanja i iskustvo sa klijentima, jer smatramo to vrlo važnom karakteristikom našeg odgovornog poslovanja“, naglasio je.

  / PR/NLB Banka započela seriju interaktivnih ESG radionica

Ovogodišnja interaktivna radionica o održivom financiranju i poslovanju NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka organizirale su u suradnji s kompanijom Advantis Broker iz Banjaluke. Ova tema okupila je brojne klijente obje banke u Banjaluci, a tijekom narednih mjeseci će se organizirati u Doboju, Tuzli, Bijeljini, Sarajevu i Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close