Povjerenje

NLB Banka d.d., Sarajevo zadržala drugo mjesto kao najpoželjniji poslodavac u financijskom sektoru

NLB Banka d.d., Sarajevo i u teškim okolnostima opravdala je povjerenje koje je dobijala ranijih godina, te je pokazala zašto se već godinama čvrsto drži na listi Najpoželjnijih poslodavaca u BiH.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 03. 2021. u 11:14 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NLB Banka d.d., Sarajevo je u izboru za Najpoželjnijeg poslodavca za 2020. godinu, kojeg organizira kompanija Kolektiv d.o.o. i MojPosao.ba, zauzela drugo mjesto u financijskom sektoru u Bosni i Hercegovini. Također, NLB Banka ušla je i u top deset najpoželjnijih poslodavaca na nivou Bosne i Hercegovine.

''Ključ uspjeha svake kompanije je u ljudima, a naši napori da stvorimo klimu u kojoj se zaposleni osjećaju poštovano, sigurno i prihvaćeno, te da gradimo sa njima što bolje međuljudske odnose su urodili plodom. Izuzetno nam je drago što je naš dobar odnos prema uposlenicima, kao i društveno odgovoran rad prepoznat, a mi ćemo se truditi da i u godinama koje slijede opravdamo povjerenje koje nam je dato“, poručila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

Ovogodišnji izbor za najpoželjnijeg poslodavca bio je nešto drugačiji od prethodnih zbog pandemije koja je uticala i na to da su poslodavci morali uvoditi nove modele rada, ali i mnogo više voditi brigu o sigurnosti i zdravlju svojih uposlenika. Portal MojPosao.ba istražio je koliko se promijenila percepcija građana o najpoželjnijim poslodavcima tokom 2020. godine, koji su faktori uticali na to, te su u prošloj godini proveli dva istraživanja. Prvo istraživanje je bilo početkom 2020, prije pandemije, a drugo pod nazivom 'Za koga biste željeli raditi u 2020.' provedeno je krajem 2020. godine. Najvažniji faktor za izbor poslodavca prije pandemije bio je dobar odnos prema zaposlenicima, dok je za vrijeme pandemije COVID-19 najvažniji faktor bio sigurnost zadržavanja posla.

NLB Banka d.d., Sarajevo i u teškim okolnostima opravdala je povjerenje koje je dobijala ranijih godina, te je pokazala zašto se već godinama čvrsto drži na listi Najpoželjnijih poslodavaca u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close