Bjelašnica

NLB Banka d.d., Sarajevo sa mladim nadama sporta u košarkaškom kampu

Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 07. 2021. u 11:49 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na olimpijskoj planini Bjelašnici se, u organizaciji Košarkaškog kluba KOŠ, trenutno održava Telemach košarkaški kamp za mlade košarkaše koji treniraju, odmjeravaju snage i druže se u pravoj sportskoj atmosferi. NLB Banka d.d., Sarajevo podržava kamp i aktivno sudjeluje u aktivnostima ovog događaja.

Na kampu prisustvuju mladi iz više zemalja koji pod budnim okom trenera isprobavaju vještine. U razdoblju od 4. do 10. srpnja se, pored sportskih, održavaju edukativne i zabavne aktivnosti sa gostima predavačima i gostima, reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

PR  / NLB Banka d.d., Sarajevo sa mladim nadama sporta u košarkaškom kampu

NLB Banka Sarajevo tradicionalno podržava rad ovog košarkaškog kluba, a ove godine je zajedno sa organizatorima priredila akciju sadnje drveća na pažljivo odabranim lokacijama na Bjelašnici. U akciji su sudjelovali mladi košarkaši, organizatori kampa te uposlenici NLB Banke d.d., Sarajevo i njihovi članovi obitelji.

PR  / NLB Banka d.d., Sarajevo sa mladim nadama sporta u košarkaškom kampu

Predsjednik Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo, Lidija Žigić, je istakla važnost učešća u ovakvim projektima: „Izuzetno smo posvećeni tome da mladima i djeci dajemo poticaj da razviju svoje potencijale, steknu zdrave navike i budu svjesni okruženja u kojem žive. Drago nam je da imamo priliku da budemo dio pozitivnih inicijativa kakva je ova i ulažemo u njih, pokazujući svoju odgovornost prema okolini i društvu. Konkretno djelujemo, pa su uposlenici Banke i članovi njihovih porodica, zajedno sa mladima iz košarkaškog kampa, pošumljavali našu planinu Bjelašnicu. Ponosna sam na njih i na činjenicu da dajemo svoj eko doprinos našem društvu i okolini. “

„Zadovoljni smo odzivom djece na ovogodišnji kamp, ali i fantastičnom atmosferom tokom cijelog kampa. Dugujemo zahvalnost NLB Banci koja svake godine podržava rad našeg kluba, a iznimno nam je drago da smo ove godine imali priliku organizirati i jednu ovakvu akciju ekološkog karaktera i biti odgovorni prema našoj životnoj sredini, te skrenuti pažnju na važnost očuvanja okoline našim mladim sportistima.“, sa zadovoljstvom je izjavio Sejo Bukva, predsjednik Košarkaškog kluba KOŠ.

NLB Banka d.d., Sarajevo, kao članica NLB Grupe, promatra ovaj region kao svoj dom i, pored brige o financijskim potrebama svojih klijenata, želi doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u njemu, te je poduzela odlučne korake ka održivom razvoju u svoje poslovanje, čime osigurava da njeni proizvodi i i usluge ispunjavaju potrebe sadašnjih generacija, bez kompromitiranja potreba budućih generacija.

Podrška kampu Košarkaškog kluba Koš je dio regionalne inicijative NLB grupe „Sport mladima“, a pored ovoga NLB Banka uzima učešće i u drugim brojnim društveno odgovornim inicijativama u segmentima kulture i obrazovanja, sporta, nauke i poduzetništva.

NLB Banka. Za sve što dolazi.

Kopirati
Drag cursor here to close