Rad

Nakon stupanja na snagu policijskog sata radnici komunalnog poduzeća vrše dezinfekcije ulica

U vrijeme kada nastupa policijski sat na području Kantona Sarajevo (KS), na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine izlaze uposlenici Kantonalnog javno komunalnog preduzeća "Rad" koji vrše njihovu dezinfekciju.
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 04. 2020. u 09:34 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme kada nastupa policijski sat na području Kantona Sarajevo (KS), na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine izlaze uposlenici Kantonalnog javno komunalnog preduzeća "Rad" koji vrše njihovu dezinfekciju. 

U izvanrednoj situaciji, koja je na snazi zbog širenja koronavirusa, uposlenici komunalnog poduzeća rade u tri smjene kako bi građanima omogućili čiste površine kojim se kreću i koje koriste. 

Ekipa Anadolu Agency (AA) zabilježila je rad uposlenika ovog poduzeća u vrijeme kada su svi građani u svojim domovima zbog policijskog sata koji je na snazi. 

Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP "Rad", podsjetio je da od 9. ožujka, proglašenja izvanrednih mjera, to komunalno poduzeće vrši pojačane aktivnosti kada je u pitanju strojno i ručno čišćenje, odnosno pranje i dezinfekcija prometnica i javno-prometnih površina. 

"Fokus je stavljen na nulte tačke, a to su zdravstvene ustanove kao što je Klinički centar, Opća bolnica, bolnice Jezero i Podhrastovi, domovi zdravlja, ambulante, a naravno, vodeći računa i o ostalim dijelovima. S obzirom da je obustavljena nastava, očistili smo i prilaze i ceste prema svim obrazovnim institucijama", izjavio je Ramić.

Istaknuo je da se u skladu sa rasporedom, svaku drugu noć vrši čišćenje i pranje prilaznih cesta i samog prostora prema zdravstvenim ustanovama.

"Aktivnosti se provode u tri smjene tako da se tijekom dana rade one prometnice, odnosno trotoari gdje nema pretjerano velike frekvencije pješaka. U svemu tome glavni faktor čini vrijeme jer temperature kada su ispod pet stupnjeva, zbog pojave poledice, nismo u mogućnosti da radimo čišćenje i pranje prometnica. Otvorili smo i dežurni telefon, koji je operativan 24 sata, na koji građani mogu prijaviti neke veće količine otpada koje se nalaze u kontejnerima i oko istih", pojasnio je Ramić.

Kada su u pitanju dezinfekciona sredstva, naglasio je da se koriste upravo ona koja su odobrena od nadležnih institucija. Vrši se njihovo rastvaranje u zapremini one cisterne koja se koristi u danom trenutku. 

"Naravno, te neke stvari kod ljudi izazivaju bojazan, ali moramo reći da nema potrebe za bilo kakvim strahom jer su to dozvoljena sredstva za dezinfekciju i nemaju nikakvih negativnih konotacija ni na ljude ni na životinje", poručio je Ramić.

Činjenica je, kako je kazao, da su uposlenici komunalnog poduzeća pod opterećenjem, ali su svjesni situacije i daju sve od sebe kako bi građanima Kantona Sarajeva osigurali čiste trotoare, odnosno prostore kojim se kreću i čiste prometnice. 

"Komunalno preduzeće 'Rad' broji oko 1.200 radnika, od čega se nešto više od polovice odnosi na radnike koji su angažirani na poslovima javne higijene. U svakom trenutku imamo angažiranih oko 300-350 radnika koji obavljaju različite aktivnosti na području svih općina u Kantonu Sarajevo", dodao je Ramić.

Kopirati
Drag cursor here to close