Na Annual Investment Meeting

Nagrade za BiH u Dubaiju

Nagrade za BiH na svjetskom godišnjem investicijskom mitingu u Dubaiju
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 04. 2019. u 10:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FIPA / S dodjele nagrada

Na svjetskom godišnjem investicijskom mitingu - Annual Investment Meeting (AIM) u Dubaiju od 8. do 10. travnja, na kojem ove godine sudjeluje više od 20 tisuća ljudi iz svjetskog biznisa, Agencija za promociju stranih investicija BiH (FIPA) je proglašena najboljom Agencijom za privlačenje stranih investicija za područje Središnje i Istočne Europe. Istovremeno, Al Shiddi Trading je proglašen najboljim investitorom sa svojim projektom Swissotel u Sarajevu.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i premijera i vladara Dubaija.

Nagrade su primili Gordan Milinić i Abdulah Mohammed Al Shiddi, a svečanom uručenju je nazočio i veleposlanik BiH u UAE Šerif Mujkanović.

Na posebnoj ceremoniji, AIM investicijske nagrade su dodijeljene odabranim agencijama za promociju investicija (IPA) iz svakog regije svijeta u znak priznanja za njihov izvanredan rad u uspješnom privlačenju značajnih i korisnih projekata direktnih stranih ulaganja u 2018. godini, te doprinosu ekonomskom rastu i razvoju tržišta.

Kao kriterij za odabir najboljih IPA i investicijskih projekata, formirana je komisija od devet međunarodnih eksperata, koji su procijenili svaki od nominiranih projekata koji su ušli u uži izbor koristeći kriterije poput veličine investicije, efekata investicija na ekonomski razvoj, prenos znanja, proces servisiranja investitora, održivost i veze s lokalnom zajednicom i privredom, te utjecaj digitalizacije na privlačenje stranih direktnih investicija.

Predstavnici institucija i kompanija iz 150 zemalja svijeta iz različitih sektora poput proizvodnje hrane, metalo-prerađivačkog sektora, energetike, turizma, nekretnina, financija, građevinarstva, informacijskih tehnologija, farmacije, sudjeluju na ovoj manifestaciji, uključujući i predstavnike agencija za strana ulaganja iz cijelog svijeta radi uspostavljanja novih kontakata i razmjene iskustava vezano za politike privlačenja stranih ulaganja, poboljšanje konkurentnosti, strategije za promociju, poticaje za strane investitore, priopćeno iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close