Banovići

Nadzorni odbor rudnika odbio poslušnost Vladi FBiH

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, navodem zaduženo je da pripremi sve potrebne akte s ciljem realizacije ovog zaključka.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 09. 2019. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije upoznalo je Vladu FBiH sa informacijom o ne postupanju Nadzornog odbora Rudnika mrkog uglja (RMU) Banovići d.d. Banovići po zahtjevu Vlade FBiH, kao ovlaštenog dioničara, za hitno sazivanje izvanredne Skupštine ovog gospodarskog društva, priopćeno je u četvrtak iz Vlade FBiH.

Predsjednik Vlade FBiH u četvrtak je ovlašten da, uime Vlade FBiH, kao ovlaštenog dioničara, sazove Skupštinu RMU Banovići za 17. listopada 2019. godine u mjestu sjedišta društva u Banovićima, s početkom u 12 sati, te istim dnevnim redom kao u zahtjevu Vlade od 12.9.2019. godine.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, navodem zaduženo je da pripremi sve potrebne akte s ciljem realizacije ovog zaključka.

Video: Džindić: Nijedan rudnik ne smije biti bez upravljačke strukture

U skladu sa Zakonom o gospodarskim društvima, zadužen je tajnik RMU Banovići d.d. da poduzme sve radnje neophodne za održavanje Skupštine koje od njega zatraži Vlada. U suprotnom, Vlada će protiv tajnika Društva poduzeti mjere za utvrđivanje osobne odgovornosti za svu eventualnu štetu koja može nastati, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Također, Vlada je zadužila predsjednika FBiH da, u njeno u ime, poduzme sve aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti, predstavnika državnog kapitala u Nadzornom odboru RMU Banovići d.d. Banovići - predsjednika Emina Haračića i člana Rasima Kovačevića, ukoliko ne postupe po zahtjevu Vlade od 12. 9.2019. godine za hitno sazivanje izvanredne sjednice Skupštine.

Vlada je konstatirala da, ukoliko ne postupe po zahtjevu za hitno sazivanje izvanredne Skupštine za 30.9.2019. godine, Haračić i Kovačević preuzimaju osobnu odgovornost za sve eventualne štetne posljedice koje mogu nastupiti u tom gospodarskom društvu, od trenutka kada sadašnjem sazivu Nadzornog odbora prestane mandat, tj. 30.9.2019. godine, do dana kada članovi tog organa upravljanja u novom sazivu budu izabrani na Skupštini Društva, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close