SSS ili VSS?

Nadzorni odbor Aluminija danas bi mogao imenovati novog direktora?

Dosadašnji član Nadzornog odbora Aluminija Željko Damjanović navodno je kandidat za novog direktora Aluminija. Prema saznanjima koje ima Bljesak.info, Nadzorni odbor skloniji je odluci da se novi direktor imenuje nakon održavanja skupštine Društva.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 05. 2020. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Aluminij.ba / Prepoznatljivi znak mostarskog Aluminija

Posrnuli mostarski Aluminij ovih dana bi trebao dobiti novog direktora. Kako portal dnevni.ba saznaje, to bi trebao biti Željko Damjanović, dosadašnji član Nadzornog odbora.

Novoizabrani bi na direktorskoj poziciji trebao zamijeniti Antu Rezića, koji je prije dva mjeseca ponudio ostavku, ali NO od tada nikako nije uspijevao pronaći zamjenu.

Damjanović je, kako piše Dnevni list, ostao zapamćen jer je "nakon gašenja tvornice u srpnju prošle godine oštro kritizirao Vladu Federacije, ali i izrazio sumnje u način na koji se formirala cijena struje za mostarsku kompaniju, koja je na kraju i propala upravo zbog duga za struju koji iznosi oko 300 milijuna maraka".

"Kada smo bili u Vladi u Sarajevu znali smo da je kraj. Vidjeli smo po dopremijerki Milićević i ministru Džindiću da je netko donio odluku da je za Aluminij kraj", dodao je tada Damjanović.

Prema saznanjima koje ima Bljesak.info, Nadzorni odbor Aluminija skloniji je odluci da se novi direktor imenuje nakon održavanja skupštine dioničara, a neka imena koja su išla po 'blagoslov u Središnjicu' nisu prošla ili su na koncu sami odbili ponuđenu poziciju.

Foto: Klix / Članovi NO Aluminija, Željko Filipović (lijevo) i Željko Damjanović (desno)

Međutim, s obzirom na ukupnu poziciju Aluminija d.d., imenovanje novog direktora više nije od posebnog značaja, jer jedina prava tema u ovome trenutku je - Može li Abraham grupa pokrenuti proizvodnju u pogonima nekadašnjeg mostarskog diva?

Aluminij d.d. u ovome trenutku upošljava tek nekoliko desetaka ljudi, po ugovoru o djelu, a njihov je primarni zadatak održavati i čuvati tvornicu dok novi partner ne počne ispunjavati potpisani ugovor o poslovnoj suradnji.

Kako piše Dnevni list, novi direktor navodno ima završenu srednju školu, a po statutu bi direktor morao imati VSS.

Ipak, s obzirom da se radi o još nepotvrđenim informacijama treba sačekati sjednicu NO-a i vidjeti kakve će odluke donijet spasitelji Aluminija.

Kopirati
Drag cursor here to close