Mostarske vode

Mostarski Vodovod upozorava: Stanari su dužni održavati kanalizaciju

Vodovod je pojasnio što moraju održavati građani a što oni kao javno poduzeće.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 10. 2022. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Začepljenje uslijed neodržavanja nastali na unutarnjoj kanalizaciji zgrade/kuće, nisu predmet upravljanja i održavanja JP Vodovod, nego isključivo odgovornost stanara, te su iste dužni redovito održavati i otkloniti u najkraćem mogućem roku'', navelo je mostarsko Javno poduzeće Vodovod reagirajući na članak o još jednom curenju kanalizacije.

Naveli su kako Odluka o vodoopskrbi i odvodnji otpadnih i oborinskih voda na području Grada Mostara navodi da su ''vlasnici, odnosno korisnici kanalizacije dužni kanalizacijske objekte i postrojenja održavati u ispravnom stanju, sukladno propisima i normativima o tehničkoj ispravnosti istih''.

''U članku 49. određeno je šta se smatra unutrašnjom kanalizacijom pa se navodi: Pod unutarnjom kanalizacijom, sukladno ovoj Odluci, podrazumijeva se:  Instalacije i objekti (uređaji) za odvođenje otpadnih i atmosferskih voda iz stambenih, poslovnih i drugih objekata u gradsku kanalizaciju do revizionog (kontrolnog) okna, kao i kontrolno okno iza regulacione linije objekta koji se priključuje na javnu kanalizaciju'', navodi se.

Navode kako je Vodovod u petak oko 15:30 sati zaprimio obavijest od građana da je u Zagrebačkoj ulici došlo do izlijevanja kanalizacije.

''Prijava kvara je odmah proslijeđena službi održavanja kanalizacijske mreže te su naši djelatnici, odmah izašli na teren i utvrdili da se radi o parternoj kanalizaciji za čije održavanje i čišćenje zaduženi stanari/vlasnici zgrade'', navodi Vodovod.

Kažu kako su njihovi djelatnici su izašli na teren i u ponedjeljak, 24.10. te ponovno provjerili moguće začepljene javne kanalizacije na spornom mjestu, te potvrdili isto, da se ne radi o začepljenju na javnoj kanalizacijskoj mreže, koja je protočna i bez začepljenja.

''U prilogu ovog dopisa, dokazujući navedeno, dostavljamo i slike s terena iz kojih je razvidno da je reviziono okno prohodno kao i kanalizacija od revizionog okna prema javnoj kanalizaciji'', naveo je Vodovod.

  / Curenje kanalizacije | Foto: Vodovod Mostar

Stanari pak tvrde da im se nitko nije javljao na pozive. 

Kopirati
Drag cursor here to close