Zbog žalbe

Mostar: Tender Grada 'pao' zbog detalja na obući

Drugi navod 'Pastora' Grad je odbio jer se navedeno ''ne smatra se težim profesionalnim prekršajem''.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 03. 2019. u 13:29 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javni natječaj za nabavku vatrogasne obuće mostarskih vatrogasaca pao je zbog žalbe na detalj obuće koja se tražila.

Naime, Grad Mostar je 26. prosinca donio odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku vatrogasne obuće kada je na natječaju ''pobijedila'' mostarska tvrtka ''Finac'' d.o.o., ali je ista odluka poništena zbog žalbe tvrtke ''Pastor M''.

Pastor je tako 14. siječnja uložio žalbu koju je Grad djelomično usvojio, a odnosilo se na tehničku specifikaciju proizvoda gdje je po javnoj nabavci tražena obuća sa 4-slojnom ''gore tex'' membranom, a nabavljena je obuća koja ima 3-slojnu membranu.

''Tijekom samog postupka, netko od ponuđača tražio je precizan odgovor po pitanju tražene membrane, jer ona bitno utječe na kvalitetu ponuđenog artikla i na cijenu jer je 4-slojna membrana puno skuplja. Prilikom pregleda uzorka ponuđene opreme, uvidjelo se kako ponuđeni model nema integrirani unutarnji obrub oko zgloba (tehničku tkaninu) što je traženo tenderskom dokumentacijom'', stoji u žalbi.

Taj, prvi žalbeni navod, Grad je usvojio ali je odbacio drugi navod, gdje tvrtka Pastor navodi da ''ponuđač i direktor (tvrtke Financ, op.a.) Mate Bevanda, kao odgovorna osoba, kažnjeni i proglašeni krivim za ozbiljan profesionalni prekršaj povredom Zakona o unutarnjoj trgovini BiH, te su isti pravosnažno kažnjeni dana 21.11.2017. godine od strane Federalnog tržišnog inspektora''.

Drugi navod 'Pastora' Grad je odbio jer se navedeno ''ne smatra se težim profesionalnim prekršajem''.

''…Od strane Federalnog tržišnog inspektora (Financ, op.a.) kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 KM po osnovu Zakona o unutarnjoj trgovini BiH član 63. stav 1. točka d), dok je Mate Bevanda kao odgovorna osoba u 'Financ' d.o.o. Mostar kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 400,00 KM (stranice 14 i 15 Ponude). Ovaj žalbeni navod ne smatra se osnovanim iz razloga što prekršaj za koji je ponuđač 'Financ' d.o.o. Mostar kažnjen novčanom kaznom po članu 63. stav 1) točka d) Zakona o unutrašnjoj trgovini u BiH ne smatra se težim profesionalnim prekršaje, odnosno ne može se smatrati težim profesionalnim propustom koji se odnosi na posebno značajne nedostatke koji se ponavljaju u izvršenju bitnih zahtjeva ugovora koji su doveli do njegovog privremenog raskida, nastanka štete ili drugih sličnih posljedica zbog namjere ili nemara ponuđača (član 45. Stav (5) Zakona)'', stoji u pojašnjenju Odluke.

Grad je, zbog žalbe, javnu nabavku vrijednu oko 17.000 KM dodijelio žalitelju, tvrtki 'Pastor'.

Kopirati
Drag cursor here to close