Inženjer

Mostar: Zračna luka traži voditelja smjene

Zračna luka Mostar, prema najavama na svojoj internetskoj stranici, trenutno nema planiranih dolazaka i odlazaka.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 12. 2020. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska Zračna luka, čiji se broj letova od početka pandemije može na prste zbrojiti, raspisao je natječaj za zapošljavanje na neodređeno koordinatora operativnog centra, odnosno voditelja prometa u smjeni.

Budući koordinator trebao bi biti inženjer zračnog prometa, posjedovati licence iz civilnog zračnog prometa priznatih od strane međunarodnih zrakoplovnih institucija (ICAO, EUROCONTROL, ECAC i sl.), obvezno izvrsno poznavati engleski jezik u govoru, pisanju i razumijevanju.

Također, od budućeg koordinatora traži se obvezno poznavanje rada na računalu - minimalno MS Office te rad u operativnim informatičkim sustavima vezanim za prihvat i otpremu putnika i zrakoplova, kao poznavanje rada u AutoCAD okruženju.

Potrebno je i radno iskustvo od najmanje godinu dana na istim ili sličnim poslovima u civilnom zrakoplovstvu nakon stjecanja diplome visoke stručne spreme i vozačka dozvola „b“ kategorije.

Foto: Bljesak.info / Letovi aerodroma u Tuzli i Mostaru

Osoba sa takvim kompetencijama na mostarskom aerodromu bi trebala, između ostalog, organizirati i kontrolirati rad zaposlenih u smjeni prometa te je odgovoran za potpunost, pravovremenost i kvalitetu izvršavanja svih operativnih poslova u prometnoj službi, kao i planirati promet u skladu s najavama te izrađuje plan letenja i dnevno izviješće o izvršenim letovima.

Zračna luka Mostar, prema najavama na svojoj internetskoj stranici, trenutno nema planiranih dolazaka i odlazaka.

Bh. aerodromi, zbog posljedica pandemije, za svoj opstanak primaju financijske injekcije od različitih razina vlasti. Za razliku od Mostara, tuzlanska zračna luka ima najavljena sedam letova. Oba pak aerodroma, zahvaljujući injekcijama od vlasti, novac nisu trošili kako je bili planirano ugovorom, utvrdila je to ranije revizija.

Kopirati
Drag cursor here to close