Pravna bitka

Messi nije Massi: Europska komisija presudila u korist asa Barcelone

Messi je još prije sedam godina podnio zahtjev za registraciju svojega prezimena pri Komisiji EU za intelektualno vlasništvo (EUIPO) , ali je registraciju osporio španjolski proizvođač opreme za biciklizam - "Massi"
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 04. 2018. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leo Messi konačno je dobio pravnu bitku koja je trajala od 2011. godine. Sud Europske unije u Luksemburgu odlučio je da as Barcelone može registrati svoje prezime kao zaštitni znak, pod kojim bi se mogao baviti prodajom sportske opreme.

Messi je još prije sedam godina podnio zahtjev (predmet br. T-554/14) za registraciju svojega prezimena pri Komisiji EU za intelektualno vlasništvo (EUIPO) , ali je registraciju osporio španjolski proizvođač opreme za biciklizam - "Massi", smatrajući kako je riječ o prevelikoj sličnosti, koja bi mogla zbuniti potrošače.

Vlasnik kompanije Casa Masferrer, Jaime Masferrer Coma, želio je zaštiti svoju marku, a moguće je i kako je imao na umu dobiti ''besplatnu'' reklamu kroz sudski spor s jednim od najpoznatijih ljudi današnjice.

Sedam godina su trajala saslušanja i pravne zavrzlame, a danas je komisija EU presudila u korist Lea Messija.

Sud je mišljenja kako oba imena zapravo vrlo slično zvuče, ali je zbog Messijeve planetarne popularnosti i prepoznatljivosti prosječan kupac u stanju razlikovati njegovo prezime od onoga što slično zvuči.

Uskoro bi se, dakle, mogla pojaviti sportska oprema koju će potpisivati, po mnogima, najbolji igrač na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close