Potpisivanje ugovora

Kolektivni ugovor: Regulirana prava i obaveze oko 7.000 radnika u EP BiH i EP HZHB

U Mostaru potpisivanje kolektivnog ugovora za djelatnosti elektroprivrede.
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 04. 2018. u 20:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Zgrada EP HZ HB

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i predsjednik reprezentativnog Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić potpisat će u četvrtak, 12. travnja, u Mostaru Granski kolektivni ugovor za područje djelatnosti elektroprivrede.

Pregovori za zaključenje ovog kolektivnog ugovora započeti su konzultacijama s reprezentativnim sindikatom u prosincu 2016., a okončani 19. ožujka 2018. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Pored predstavnika pregovaračkog tima Vlade FBiH, u pregovorima su sudjelovali i predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, a podršku su dali i predstavnici uprava Elektroprivrede (EP) BiH i Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne (HZHB).

 Ovim ugovorom su regulirana prava i obaveze za oko 7.000 radnika u EP BiH i EP HZHB i on će važiti dvije godine, počevši od 1. srpnja 2018. godine.

Prethodni kolektivni ugovor, koji je potpisan za period od godinu dana, uspješno je proveden čime su stvoreni uvjeti za zaključivanje novog.

Kopirati
Drag cursor here to close