ETICS fasadni sistemi

Kako termoizolacijom uštedjeti na računima?

Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 12. 2020. u 10:24 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako riječ „ušteda“ najčešće asocira na odricanje ili promjenu koja sa sobom donosi negativne posljedice, to nije nužno uvijek istinito. Primjerice, kada je riječ o potrošnji energije u domovima, moguće je značajno smanjiti izdatke bez pravljenja ikakvih kompromisa na komforu. Čak štaviše - implementacija mjera energetske efikasnosti će Vam omogućiti smanjenje potrošnje energije uz istovremeno poboljšanje udobnosti, osiguravajući tako ugodan osjećaj stanovanja u Vašem domu. Prema procjenama, u neizoliranom prostoru koji se grije, čak 40% toplote gubi se kroz zidove, 20% kroz krov, a 15% kroz prozore i ventilaciju. Ovi gubici se mogu smanjiti ulaganjima u kvalitetnu termoizolaciju, koja smanjuje gubitke energije u zimskim mjesecima i štiti kuću od prevelikog zagrijavanja ljeti.

Foto: PR / Kako termoizolacijom uštedjeti na računima?

Smanjenje neželjenih promjena temperature, odnosno gubitaka energije, smanjuje i potrebu za dodatnim zagrijavanjem ili hlađenjem prostora, na taj način direktno utječući i na visinu Vaših računa. Uključivanjem termoizolacije u sve elemente toplotnog omotača: zidove, krovove i podove, održat ćete energiju koja se stvara u vašem domu, te istovremeno poboljšati toplotnu udobnost.

Kako odabrati kvalitetan fasadni sistem?

Termalna izolacija je ključna za optimizaciju potrošnje energije, reduciranje buke i prodiranje vlage u Vaš dom. No, za kvalitetno izvedenu toplotnu izolaciju kuće, nužno je odabrati odgovarajući fasadni sistem.

Provjereno rješenje za izolaciju vanjskih zidova su ETICS fasadni sistemi. Sastoje se od elemenata koji istovremeno garantuju maksimalnu nepropusnost i nenadmašivu izdržljivost. Njihova instalacija je brza i jednostavna: izolacijski materijal (stiropor ili mineralna vuna) se nanosi na prethodno pripremljenu površinu i potom ojačava mrežicom za rabiciranje. Konačni sloj se sastoji od završnog maltera i boje, koju možete odabrati iz iznimno široke ponude.

Foto: PR / Kako termoizolacijom uštedjeti na računima?

Instalacija ETICS fasadnih sistema će Vam omogućiti uživanje u toploti Vašeg doma tokom zime, ali i u osvježavajućoj temperaturi prostorija ljeti, istovremeno osiguravajući ekonomske uštede. Paralelno, kvalitet stanovanja će se podići na potpuno novu razinu, jer ćete dobiti ugodniji prostor, ali i doprinositi očuvanju okoliša smanjenjem emisije štetnih plinova, jer je izolacija doma korak ka zelenijem načinu života i brizi o budućnosti naše planete.

Više o benefitima termoizolacije i bogatoj ponudi Ceresit ETICS fasadnih sistema, možete pronaći na https://www.ceresit.ba/bs/inovacije/etics-sustainability.html

Kopirati
Drag cursor here to close