Biznis forum u Neumu

Kako rasteretiti gospodarstvo i generirati nova radna mjesta

Biznis forum se organizira u okviru inicijative pod nazivom ''Poslovni prostor BH'' koju Institut za razvoj mladih KULT od 2014. godine provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 11. 2017. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biznis forum "Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta", posvećen gospodarstvu i gospodarstvenicima održat će se 8. studenog. 2017. godine u hotelu Grand u Neumu,

Na forumu će se razgovarati o teretima koji ograničavaju rast i razvoj gospodarstva u Federaciji BiH, s fokusom na Hercegovačko-neretvansku kanton i općinu Neum, mogućnostima za njihovo nadilaženje, inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi, programima i mjerama poticaja zapošljavanju i samozapošljavanju, posebno mladih, te prilikama i preprekama za pokretanje biznisa. 

Između ostalog, bit će predstavljeni rezultati istraživanja dodjele budžetskih poticaja gospodarstvu u razdoblju 2012-2015., te inicijativa bh. privrednika za plaćanje PDV-a državi po naplaćenim, umjesto izdanim računima. 

O temama će govoriti predstavnici resornih institucija vlasti, istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, privrednici uspješnih poduzeća i mladi poduzetnici.

O tematskoj cjelini Foruma pod nazivom "Čime je bh. gospodarstvo trenutačno ograničeno i kako mu pomoć?" govorit će prof. dr. Vjekoslav Domljan, predsjednik Ekonomskog savjeta Vlade FBiH, Zdravko Čerović, pomoćnik ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Davor Krezić, vlasnik poduzeća Alfa Therm d.o.o. Mostar i Ajka Baručić, ekonomska stručnjakinja iz Instituta za razvoj mladih KULT.

U diskusiji o temi kako potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje, posebno mladih ljudi, govorit će Anita Perić, rukovoditeljica sektora za evidencije, analize i informiranje Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije, te mladi poduzetnici Luka Vučina, vlasnik oduzeća Amplius electronics d.o.o. Mostar i Hasib Alić, vlasnik poduzeća  ALVIRAL d.o.o. Mostar

Biznis forum organizira Institut za razvoj mladih KULT pod Visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u saradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Općinom Neum.

Biznis forum se organizira u okviru inicijative pod nazivom ''Poslovni prostor BH'' koju Institut za razvoj mladih KULT od 2014. godine provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realiziraju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Moderator foruma bit će Miljenko Buhač, glavni tajnik Gospodarske komore Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close