Vijećničko pitanje

JP Vodovod Mostar ima 46 662 priključka na vodovodnu mrežu

Koliko vodomjera imaju stambene zgrade?
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 04. 2023. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvije radne jedinice koje sačinjavaju Javno poduzeće Vodovod Mostar ukupno su evidentirana 46 662 korisnika. Dakle na području koje opslužuje ovo javno poduzeće priključke ima 4246 pravnih osoba i 42 416 fizičkih osoba.

Ovaj podatak je objavila Irma Baralija, gradska vijećnica u GV Mostara, na svojoj Facebook stranici gdje se već razvila zanimljiva rasprava o navedenom broju vodomjera, broju domaćinstava, zgrada, priključaka, prebrojavanju ljudi ...

Vijećnica je na prošloj sjednici tražila ovaj podatak od JP Vodovod Mostar, a do njega je došao Odjel za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Podsjećamo kako je krajem drugog mjeseca na jednoj od sjednica Gradskog vijeća Mostara najavljeno poskupljenje vode i komunalnih usluga.

Čulo se to tijekom rasprave o vijećničkim pitanjima. Tada je gradonačelnik, Mario Kordić, rekao je kako se u Mostaru plaća najjeftinija voda, ali i da cijena koju građani plaćaju za odvoz smeća nije realna.

Naveo je i da je cijena vode 0,90 po kubiku što, kako navodi, spada u najjeftinije.

''To su cijene iz 2012. godine. Vjerojatno će biti ova problematika na sljedećim sjednicama vijeća'', rekao je tada Kordić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close