Održana 11. MS Community BiH konferencija

Izuzetan skup stručnjaka, inovacija i profesionalnog umrežavanja

Jedanaesta MS Community BiH konferencija, održana u Konjicu, još jednom je potvrdila svoj status ključnog IT događaja u Bosni i Hercegovini a i šire.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 04. 2024. u 12:57 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedanaesta MS Community BiH konferencija, održana u Konjicu, još jednom je potvrdila svoj status ključnog IT događaja u Bosni i Hercegovini a i šire. U duhu inspirativnog slogana "Innovate & Inspire", ovogodišnje izdanje privuklo je oko 300 sudionika, a program se sastojao od 3 cjelodnevne radionice i 25 predavanja koja su vodili vrhunski IT stručnjaci iz 9 različitih zemalja.

Značaj konferencije prepoznao je i Grad Konjic, koji je ove godine bio generalni pokrovitelj. Dodatnu podršku pružile su i vodeće kompanije poput Sys Co, Logosoft, QSS, agencija Communis i run.events, koje su također imale ključnu ulogu u realizaciji ovog događaja.

Ove godine, konferencija je po prvi put organizirana kao dvodnevni skup, gdje su sudionici imali priliku usvojiti nova znanja i vještine kroz sesije koje su obuhvatile širok spektar trenutno relevantnih IT tema. Susret je bio fokusiran na ključne oblasti kao što su napredna digitalna transformacija, vještačka inteligencija, cyber sigurnost, specifična rješenja iz oblasti cloud infrastrukture, razvoja softvera i tehnologija za IoT.

Zahvaljujući interaktivnom formatu događaja, naglasak je stavljen na praktičnu primjenu inovacija u poslovnim i svakodnevnim kontekstima, čime je sudionicima pružena prilika da unaprijede svoje vještine i znanja.

Upravo u kontekstu obogaćivanja znanja i vještina mladih generacija u IT sektoru, Damir Dizdarević, osnivač i predsjednik neprofitne organizacije MS Community BiH i generalni direktor kompanije Logosoft d.o.o. Sarajevo, istakao je: „Drago mi je da smo po 11. put uspješno realizirali MSCommunity BiH konferenciju, ove godine prvi put u dvodnevnom formatu i prvi put na novoj lokaciji. Posebno sam sretan što smo ove godine na konferenciji imali jako puno mladih ljudi, jer smo zahvaljujući našim sponzorima uspjeli da osiguramo besplatno učešće na konferenciji za preko 100 učenika i studenata. Njima, kao i svim drugim sudionicima konferencije, smo kroz ova dva dana predstavili najaktualnije trendove u IT-u, te im nadam se malo pomogli da odrede svoja interesiranja i usmjerenja u IT-u. Također, svi sudionici su mogli da budu u direktnoj interakciji s vrhunskim predavačima koji se svake godine odazovu našem pozivu da dođu na ovu konferenciju.

Osvrćući se na dvodnevni format konferencije, Mustafa Toroman, Microsoft MVP i ključni član organizacijskog tima dodao je kako ovakav pristup omogućava dublje analize i obradu ključnih tema. Naglasio je kako je intenzivan i interaktivan format ključan za usvajanje i primjenu najnovijih tehnoloških rješenja u realnim poslovnim scenarijima, što sudionicima pruža ne samo teoretska znanja, već i praktične vještine koje su danas neophodne na tržištu.

Konjičanin Omar Kudović, također Microsoft MVP i dugogodišnji član organizacijskog tima, izrazio je zahvalnost povodom održavanja ovogodišnje konferencije u Konjicu. „Nama je izrazito drago što smo ove godine u Konjicu i ovo je prvi put nakon 10 godina održavanja da smo konferenciju pomjerili iz Sarajeva. Posebno bih želio zahvaliti gradonačelniku Konjica, koji je prepoznao važnost ovog događaja i omogućio da grad bude pokrovitelj, što je značajno doprinijelo organizaciji. Ovo je, bez sumnje, jedan od najvažnijih IT događaja u regiji.“

Vrlo poznata u stručnim, poslovnim i drugim krugovima, MS Community BiH konferencija je postala svojevrsni brend, simbol izvrsnosti i inovativnosti u IT sektoru. Ove godine, događaj je još jednom demonstrirao svoju ključnu ulogu kao platforma za razmjenu znanja i iskustava, okupljajući stručnjake iz cijele regije. Kroz predanost i zajednički rad organizatora, predavača i sudionika, konferencija neprestano doprinosi razvoju i napretku IT zajednice u Bosni i Hercegovini i šire, jačajući svoj utjecaj kao neizostavan događaj za sve one uključene u tehnološku industriju.

Kopirati
Drag cursor here to close